Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς των χωριών της Ελασσόνας


Tags |

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΕΚΝΛ , μαζί με εκπροσώπους της ΟΓΕ, της Ένωσης Γυναικών Λάρισας(μέλος ΟΓΕ), του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Ν.Λάρισας, του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μαθητών Λάρισας επισκέφθηκαν χωριά που έχουν πληγεί από τον σεισμό στην περιοχή της Ελασσόνας(Μεσοχώρι, Μαγούλα, Πραιτώρι) και παρέδωσαν την 1η δόση  υλικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους τους.

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών όπως και άλλων(πχ Δομένικο) παραμένουν εδώ και μια εβδομάδα σε σκηνές όπου οι συνθήκες διαβίωσης  είναι πολύ δύσκολες για τις οικογένειες. Ανησυχούν επίσης για το πότε θα ολοκληρωθεί  η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών για να ξεκινήσει η αποκατάστασή τους, αλλά και το εάν θα υπάρχει ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση σε αυτό.

Από την αντιπροσωπεία τονίστηκε πως το ΕΚΝΛ από την πρώτη στιγμή, εκτός της πρωτοβουλίας για την οργάνωση της αλληλεγγύης στους σεισμοπαθείς, υιοθέτησε τα αιτήματα για την άμεση ολοκλήρωση του ελέγχου των σπιτιών και των υποδομών της περιοχής, την αποκατάσταση των ζημιών , την αποζημίωση τους στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αποκλεισμούς λόγω γραφειοκρατικών και νομικών εμποδίων. Είναι επίσης άμεση ανάγκη να λυθεί το ζήτημα για τη διάθεση προσωρινών κατοικιών. Με δεδομένο ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι στην πλειοψηφία τους αγροτοκτηνοτρόφοι, πρέπει να έχουν κατοικία στο χωριό τους. Γι’ αυτόν το λόγο επιβάλλεται άμεσα να διατεθούν προσωρινά ξενοδοχεία μέσα στο νομό της Λάρισας και όχι πχ στα Τρίκαλα που διαμένουν αρκετοί αυτήν τη στιγμή . Θα είμαστε δίπλα τους στον αγώνα για την διεκδίκηση όλων των αναγκαίων όρων για την αποκατάσταση των παραπάνω ζητημάτων.

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους απλούς ανθρώπους, φορείς, επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Η προσπάθεια συνεχίζεται, η αλληλεγγύη είναι ανάγκη να δυναμώσει.

Η  Διοίκηση