- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Κιλελέρ

Για τις  περαιτέρω διαδικασίες που αφορούν την αντιμετώπιση των  προβλημάτων που ο σεισμός προκάλεσε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Ο Δήμος Κιλελέρ έχει πλέον κριθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης(σεισμόπληκτος) λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε την περιοχή μας την 3η Μαρτίου 2021.

Ενημερώνω τους συνδημότες μου ότι ύστερα από εκτεταμένους ελέγχους από ειδικά απεσταλμένο κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, κατόπιν ενεργειών μου,καταγράφηκαν 26 μη κατοικήσιμα και 21 κατοικήσιμα (με ζημίες) κτίρια. Το σύνολο των ελεγχθέντων κτιρίων ανέρχεται στον αριθμό των 47. Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων μπορούν να απευθυνθούν στο Δήμο Κιλελέρ για να παραλάβουν τα έντυπα των δικαιολογητικών που πρέπει να συμπληρώσουν για να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων περί αποκατάστασης των ζημιών από το  σεισμό.

Επίσης,όποιος πολίτης του Δήμου μας έχει αντιληφθεί, έστω και των υστέρων, ζημιές σε κτίριο του μπορεί κι αυτός να προμηθευτεί  τα έντυπα από το Δήμο και να δηλώσει τη ζημιά.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν παίρνουνεπιπλέον πληροφορίες από το τηλέφωνο 2413507243 ή από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.kileler.gr».

Ο δήμαρχος δήλωσε επίσης ότι ο υπηρεσιακός μηχανισμός και όλοι οι αιρετοί του Δήμου Κιλελέρ επισκέφθηκαν από την πρώτη στιγμή, χωρίς χρονοτριβή, συνοδεία των αρμοδίων υπηρεσιών της Ελληνικής Πολιτείας, όλα τα κτίρια που οι πρόεδροι των κοινοτήτων, σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους, είχαν υποδείξει. Είναι άξιο ευχαριστίας  το γεγονός της άμεσης και ταχύτατης αντίδρασης όλου του μηχανισμού, κεντρικού και τοπικού. Σε ακόμα μια δύσκολη συγκυρία ο Δήμος Κιλελέρ βρίσκεται  αρωγός στο πλευρό των δημοτών με σκοπό  να προωθήσει όλα τα δίκαια αιτήματα τους για την αποκατάσταση των ζημιών που ο σεισμός της 3ης Μαρτίου προξένησε.