Έλεγχος από κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε κτίρια του Δήμου Κιλελέρ


Tags |

Μετά τον ισχυρό σεισμό της 3ης Μαρτίου που έπληξε την περιοχή ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος αρχικά επικοινώνησε με τους χωρικούς αντιδημάρχους και με το σύνολο των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων για να καταγραφούν αρχικά πιθανές ζημίες σε οικίες, δημοτικά κτίρια και ναούς του Δήμου Κιλελέρ. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή στην Τεχνική Υπηρεσίαη οποία επισήμανεάμεσα τα κτίρια που παρουσίαζαν προβλήματα λόγω του σεισμού και έπρεπε να ελεγχθούν περαιτέρω.

Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα ελέγχου, ζήτησε με έγγραφό από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να αποστείλει κλιμάκιο για να ελέγξει περαιτέρω τα κτίρια που είχαν αρχικά καταγραφεί.

Το πολυάριθμο κλιμάκιο συνοδευόμενο από τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των κοινοτήτων προέβη σε διεξοδικό έλεγχο των κτιρίων, (οικίες, δημοτικά κτίρια, ιεροί ναοί, κωδωνοστάσια κ.λπ), μερικά εκ των οποίων χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμα και σηματοδοτήθηκαν με κίτρινο χρώμα.Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επανελεγχθούντα συγκεκριμένα  κτήρια από δευτεροβάθμια επιτροπή του Υπουργείου για τον οριστικό χαρακτηρισμό τους.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την επικεφαλής του κλιμακίου ΌλιαΖηκοπούλου για την άριστη συνεργασία τους και διαβεβαίωσε τους κατοίκους του Δήμου ότι θα ενημερώνονται διαρκώς για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των κτιρίων αλλά και τις διαδικασίες σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών. Παράλληλα δήλωσε ότι εάν κάποιος δημότης έχει διαπιστώσει σε ιδιόκτητο οίκημα σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στο τηλέφωνο 2413507243.