Καραμανλής σε Κέλλα: Συνεργεία του υπουργείου διαρκώς στον τόπο των καταστροφών


Tags |

«Προ ολίγου έγινε ένας πολύ δυνατός σεισμός στη Λάρισα και στην περιοχή της Ελασσόνας. H σκέψη μου είναι στους συντοπίτες μου. Εύχομαι κι ελπίζω να μην έχουμε θύματα, διότι προς το παρόν αναφέρθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Κύριε Καραμανλή, σας θέλουμε δίπλα μας! Θέλουμε να στείλετε άμεσα συνεργεία, για να καταγραφούν οι ζημιές και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.»

Με τα παραπάνω λόγια και την αγωνία έκδηλη στο πρόσωπό του, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ξεκίνησε την προγραμματισμένη ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, αμέσως μετά τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε τον Νομό, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, την άμεση κινητοποίηση συνεργείων για την καταγραφή των ζημιών.

Ο Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στον Χρήστο Κέλλα, ανακοίνωσε ότι, με εντολή του πρωθυπουργού, κυβερνητικό κλιμάκιο αναχωρεί για τις σεισμόπληκτες περιοχές, ενώ συνεργεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σπεύδουν στον τόπο των καταστροφών. Αμέσως μετά την ομιλία του, ο κ. Κέλλας αναχώρησε με το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υφυπουργό παρά τω ΠρωθυπουργώΘεόδωρο Λιβάνιο.

Όσον αφορά την ομιλία του κ. Κέλλα επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων:Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε πως ενισχύεται η διαφάνεια των προκηρύξεων δημοσίων έργων, προμηθειών και μελετών, που θα υλοποιούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς απλουστεύονται οι διοικητικές διαδικασίες και εξαπλώνεται η ψηφιακή διακυβέρνηση. Σημείωσε, δε, πως ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2016, τροποποιήθηκε 385 φορές έως τον Ιούλιο του 2019!

Προγραμματισμός εξοπλισμού Ενόπλων Δυνάμεων

Συγχρόνως, εστίασε στις διατάξεις του νομοσχεδίου σε σχέση με τον προγραμματισμό των δημοσίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας, υπογραμμίζοντας πως η επικαιροποίηση του προγραμματισμού του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων καθίσταται πιο ευέλικτη. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως προβλέπεται επαναξιολόγηση ως προς τα μέσα της απόφασης του ΚΥΣΕΑ για τη Δομή Δυνάμεων κάθε τρία έτη και, εφόσον χρειάζεται, σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, αντί της πενταετίας που ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ πρόσθεσε πως ο Μακροπρόθεσμος Προγραμματισμός Αμυντικών Εξοπλισμών θα καταρτίζεται για 12 αντί για 15 έτη.

eshop σε κάθε επιχείρηση

Ακόμη, ο κ. Κέλλας έδωσε έμφαση στην υλοποίηση της πρότασης, που είχε υποβάλει στο γραφείο του πρωθυπουργού από το περασμένο καλοκαίρι για τη δημιουργία e-shopσε κάθε επιχείρηση, μέσω της δράσης «e-λιανικό» που ξεκίνησε πρόσφατα το υπουργείο Ανάπτυξης με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Σε αυτή προβλέπεται το ακατάσχετο και ασυμψήφιστο των σχετικών ενισχύσεων καθώς και η απαλλαγή των δικαιούχων από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, ειδικά για τη συγκεκριμένη δράση, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία πολλών νέων ηλεκτρονικών καταστημάτων το συντομότερο δυνατόν.