- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Άμεσα τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για αρωγή στους σεισμόπληκτους

«Δόξα Σοι ο Θεός,από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι υλικές ζημιές θα αποκατασταθούν. Κατά κοινή ομολογία ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε άμεσα προκειμένου να συνδράμει τους δοκιμαζόμενους από τον εκκωφαντικό σεισμό κατοίκους των χωριών που βίωσαν τη μανία του εγκέλαδου. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι θα ακολουθηθεί το “μοντέλο της Σάμου” για την καταγραφή των ζημιών και την κρατική αρωγή για την επισκευή ή την κατασκευή νέων κατοικιών».Τα παραπάνω δήλωσε οΠρόεδρος της ΔιαρκούςΕπιτροπήςΔημόσιας Διοίκησης,ΔημόσιαςΤάξης και Δικαιοσύνηςτης Βουλής,βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,μετά το πέρας της επίσκεψής τουσε χωριά τουΤυρνάβου και της Ελασσόνας που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισκέφθηκε αρχικά τις εγκαταστάσεις του Συντονιστικού Κέντρουστον Τύρναβο, όπου παρουσία τουδημάρχου Τυρνάβουκ. Γιάννη ΚόκκουρακαιτουαντιδημάρχουΤεχνικών έργων και Πολεοδομίαςκ. Γιώργου Σακούτσιου,του συντονιστήΠολιτικής Προστασίαςτης Περιφέρειας Θεσσαλίας Νίκου Μιχαλάκη,του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας ταξίαρχουκ.Αστέριου Μαντζιώκα,τουΔιοικητή της ΠυροσβεστικήςΘεσσαλίαςκ. Ευάγγελου Φαλάρακαι κλιμακίου της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών, ενημερώθηκε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε ο ισχυρός σεισμός, καθώς και για την οριοθέτηση και την καταγραφή των ζημιών από τεχνικά κλιμάκια ειδικών που ξεκίνησε ήδη από σήμερα.

Ακολούθως, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέβη στο Δαμάσι,όπουστο γήπεδο του χωριούμε τη βοήθεια του στρατού στήθηκε καταυλισμός για την προσωρινή διαμονή ανέστιων οικογενειών.Ενημερώθηκε απότον πρόεδρο του ΔημοτικούΣυμβουλίου Τυρνάβου κ. Ανδρέα Γιαννόπουλο και τους αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χριστόφορο Κατσαρό και Καθαριότητας κ.Γιώργο Γκάτσο για τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν.Κατόπιν συνομίλησε με κατοίκους και αφουγκράστηκε την αγωνία τους για τη γρήγορη καταγραφή των ζημιών και τηνάμεση εκτέλεση τωνδιαδικασιών αποζημίωσης και αποκατάστασής τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Δαμασίου, όπου είδε ιδίοις όμμασι τις σοβαρές ζημιές του κτιρίου και μετέφερε στον διευθυντή του σχολείου κ. ΓρηγόρηΛέτσιοκαι τηνδιευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Καίτη Καραγιώργου την ενημέρωση που είχε απότον υφυπουργό κ. Θοδωρή Λιβάνιο ότι από τη νέα σχολική χρονιά τα παιδιάτου δημοτικού θα στεγάζονται σε καινούργιο κτήριο.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός βουλευτής επισκέφθηκε το Μεσοχώρι και το Αμούρι, τα δύο χωριά του Δήμου Ελασσόνας που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού, και συνομίλησε με τις τοπικές αρχές,μέλη της δημοτικής αρχήςκαι κατοίκους. Μετά από επισκέψεις σε κατοικίες και κτήρια που υπέστησαν ζημιές, μεταξύ των οποίων ο περικαλλής λιθόχτιστος ναός του Αγίου Δημητρίου στο Μεσοχώρι, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επεσήμανε ότι «είναι εύλογη ηαγωνία των κατοίκων για την επόμενη μέρα.Ηκυβέρνηση, όμως, στέκεται έμπρακτα δίπλα στους πολίτες που περνούν αυτή τη δοκιμασία. Σε ότιμε αφορά, όπως και στις ζημιές από τον ‘Ιανό’, θαπαρακολουθώ στενά την υλοποίηση τωνδεσμεύσεων, μέχρις ότου επουλωθούν όλες οιπληγές που προκάλεσε ο σεισμός».