Τα μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους στην Ελασσόνα


Tags |

Πακέτο μέτρων για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Ελασσόνα ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τα μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι τα εξής:

Πρώτον, στεγαστική συνδρομή για τα κτίρια που έχουν πληγεί από το υπουργείο Υποδομών μόλις οριοθετηθούν οι σεισμόπληκτες περιοχές. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πάρουν το 80% του κόστους επισκευής ως κρατική αρωγή και το 20% ως άτοκο δάνειο.

Δεύτερον, επιδότηση ενοικίου συγκατοίκησης σε όσα κτίρια κριθούν μη κατοικήσιμα. Το ύψος είναι από 300 έως 500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας.
Τρίτον, οι δήμοι μπορούν να δώσουν 600 ευρώ ως έξοδα κάλυψης άμεσων βιοτικών αναγκών και αποζημίωση έως 6000 ευρώ σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης οικοσκευής.

Τέταρτον, επιχορήγηση των Δήμων και της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν πληγεί από το σεισμό.

Πέμπτον, κατεδάφιση με άμεσες ενέργειες των επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων.

Έκτον, η εταιρεία κτιριακές υποδομές προβαίνει όπου υπάρχει ανάγκη σε προμήθεια πρόχειρων αιθουσών για τη λειτουργία των σχολείων.

Εβδομον, σύσταση γραφείου της Διεύθυνσης Αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών στο Δημο για βοήθεια στην υποβολή αιτήσεων για τους σεισμόπληκτους.

ΠΗΓΗ: in.gr