Ενημέρωση για τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων


Tags |

Η πλατφόρμα MyData της ΑΑΔΕ και όλες οι εξελίξεις που αφορούν στη διαδικασία υλοποίησης του νέου συστήματος ηλεκτρονικών βιβλίων και ηλεκτρονικής τιμολόγησης από τις επιχειρήσεις, ήταν στο επίκεντρο της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης, με θέμα «MyDATA: Τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΘΣΕ), την Τετάρτη 24/2/2021, την οποία χαιρέτισε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιος Πιτσιλής.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, η Πρόεδρος του ΣΒΘΣΕ κ. Ελένη Κολιοπούλου, υπογράμμισε ότι η ψηφιοποίηση των συναλλαγών, η οποία λαμβάνει σάρκα και οστά, μέσω των ηλεκτρονικών βιβλίων και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία μεγάλη και αναγκαία μεταρρύθμιση, η οποία όμως συνοδεύεται από προκλήσεις και αρκετές δυσκολίες. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες νομοθετικές και φοροτεχνικές ασάφειες, που ακόμα δεν έχουν λυθεί και προκαλούν τις ανασφάλειες του επιχειρηματικού κόσμου και των συνεργατών του, ενώ τόνισε ότι διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και η παραμικρή περαιτέρω επιβάρυνση των λειτουργικών διαδικασιών, αποτελεί κίνδυνο βραχυκυκλώματος για τις επιχειρήσεις.

Όπως είπε: «Κοινός μας στόχος σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ είναι να επιτευχθεί η ομαλή μετάβαση και η εξοικείωση με τη νέα πλατφόρμα MyData, η οποία θα αποτελέσει τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα για όλες τις επιχειρήσεις.

Για το σκοπό αυτό ο Σύνδεσμος, εδώ και αρκετούς μήνες συνεργάζεται στενά με την ΑΑΔΕ, μέσω μιας ομάδας εργασίας που έχει συστήσει, στο πλαίσιο της οποίας συστηματικά συγκεντρώνονται και διαβιβάζονται: ερωτήματα, προβληματισμοί και επισημάνσεις που έχουν προκύψει από την πιλοτική χρήση της πλατφόρμας.