- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Πόσοι εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι στιγμής στη Λάρισα

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλη την 5η ΥΠΕ. Τα νεότερα στοιχεία σε σχέση με τους εμβολιασμούς στη Θεσσαλία έχουν ως εξής:

-Καρδίτσα: 8.849 (+ 469 στις 23/1)

-Λάρισα: 16.419 (+ 733 στις 23/1)

-Μαγνησία: 9.072 (+ 433 στις 23/1)

-Τρίκαλα: 9.474 (+ 421 στις 23/1)

 

Πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση

Ο πολίτης μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας αποστέλλοντας στο 13034 γραπτό μήνυμα (SMS) με το ΑΜΚΑ και το επώνυμό του (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο). Άμεσα, ο πολίτης θα λάβει γραπτό μήνυμα, που θα τον ενημερώνει εάν είναι δικαιούχος εμβολιασμού με βάση την πληθυσμιακή προτεραιοποίηση του εθνικού σχεδίου εμβολιασμών. Στη συνέχεια, ο πολίτης μπορεί να εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμού COVID-19 (emvolio.gov.gr [1]) για να προγραμματίσει το ραντεβού του.

 

Πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση

Οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση (μέσω της πλατφόρμας ehealth.gov.gr [2]), και εφόσον θα καθίστανται δικαιούχοι εμβολιασμού, θα λάβουν ένα γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους από τον αριθμό 13034, που θα τους ειδοποιεί ότι έχει πραγματοποιηθεί προ-κράτηση ραντεβού. Το γραπτό μήνυμα θα αναφέρει τον Κωδικό Ραντεβού, την ημερομηνία και ώρα εμβολιασμού και το προτεινόμενο εμβολιαστικό κέντρο. Ως εμβολιαστικό κέντρο προ-επιλέγεται το πλησιέστερο διαθέσιμο με βάση τον Ταχυδρομικό Κώδικα που έχει δηλωθεί.

Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει ή να τροποποιήσει το προ-κρατημένο ραντεβού του εντός 120 ωρών. Η επιβεβαίωση του προ-κρατημένου ραντεβού δύναται να γίνει από τον πολίτη με έναν από τους δύο εξής τρόπους:

Με αποστολή του Κωδικού Ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στο 13034. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν πληκτρολογήσει σωστά τον Κωδικό Ραντεβού (λόγου χάρη, εξαιτίας τυπογραφικού λάθους), θα λάβει απαντητικό SMS που θα τον ενημερώνει ότι ο Κωδικός Ραντεβού είναι λανθασμένος.

Με είσοδο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr  [1]και επιβεβαίωση του προ-κρατημένου ραντεβού.

Για την τροποποίηση του προ-κρατημένου ραντεβού του, ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr εντός 120 ωρών από τη στιγμή που έλαβε το ενημερωτικό SMS από τον αριθμό 13034. Εκεί ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να δει και να τροποποιήσει όπως προτιμά το ραντεβού του, σύμφωνα με τις διαθεσιμότητες ανά εμβολιαστικό κέντρο και να το επιβεβαιώσει.

Τέλος, σε περίπτωση που ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού του (με ή χωρίς τροποποίηση) εντός 120 ωρών απελευθερώνεται η προ-κράτηση και ο πολίτης έχει τη δυνατότητα μετέπειτα να προγραμματίσει νέο ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr [1].

 

Ενημέρωση για προγραμματισμένα ραντεβού

Ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για τις λεπτομέρειες του προγραμματισμένου ραντεβού του (ημερομηνία και ώρα εμβολιασμού, εμβολιαστικό κέντρο), αποστέλλοντας SMS στο 13034 με τον Κωδικό Ραντεβού ή το ΑΜΚΑ και το επώνυμό του (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο). Σε κάθε περίπτωση, ο πολίτης θα λαμβάνει επιπλέον τρία (3) αυτοματοποιημένα SMS υπενθύμισης του ραντεβού του (3 ημέρες πριν από το ραντεβού, 1 ημέρα πριν από το ραντεβού και στις 7 π.μ. την ημέρα του ραντεβού).