- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτραχύνει τον δημόσιο διάλογο

Την επικαιρότητα σχολίασε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στην τηλεόραση του ASTRA και τον Δημήτρη Μαρέδη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, σε σχέση με την πορεία των εμβολιασμών, σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση της ΕΕ αναλογικά με τον πληθυσμό, προσθέτοντας πως οι καθυστερήσεις, που προέκυψαν έως τώρα, φαίνεται πως αντιμετωπίζονται, αφού έως το τέλος Μαρτίου υπολογίζεται ότι θα εισαχθούν στη χώρα περί τα 2 εκατομμύρια εμβόλια. Αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΕ, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό για τον τουρισμό μας, αφού θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την ασφαλή μετακίνηση του πληθυσμού.

Όσον αφορά την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, με αίτημα την κατάργηση του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου και τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε πως η ανομία και η εγκληματικότητα θα εξαλειφθούν προοδευτικά από τους ακαδημαϊκούς χώρους. Πρόσθεσε, δε, πως πρόκειται για προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, η οποία υλοποιείται και με την οποία συμφωνεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο κ. Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Λιγνάδη, επισήμανε πως πρόκειται για ζήτημα ποινικό, το οποίο ερευνά η Δικαιοσύνη, ενώ σημείωσε πως η παιδοφιλία είναι απεχθέστατη πράξη. Τόνισε, ακόμη, πωςηκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενθάρρυνε τα θύματα κακοποίησης και παρενόχλησης να καταγγείλουν τις προσωπικές τους εμπειρίες, ώστε να έρθουν όλα στο φως,

Επιπλέον, σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσηςΛιγνάδη από την κ. Μενδώνη ως εποπτεύουσας υπουργού, χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωσή της περί «εξαπάτησης» από το συγκεκριμένο άτομο. Παράλληλα, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί χυδαίες θεωρίες, προκειμένου να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη συγκεκριμένη συγκυρία, εκτραχύνοντας τον δημόσιο διάλογο, γι’ αυτό ο πρωθυπουργός προκάλεσε τη σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής μεθέμα ειδικής ημερήσιας διάταξης την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημόσιου διαλόγου.