Σε Πολιτιστικό Κέντρο μετατρέπεται το παλιό δημοτικό σχολείο Αμπελιάς


Tags |

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου  «Ανάπλαση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Αμπελιάς και επανάχρηση του ως Πολιτιστικού Κέντρου»,  προϋπολογισμού 151.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Φαρσάλων που προχωρά στην  δημοσιοποίηση του σχετικού διαγωνισμού.

« Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου,  την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  τον πρόεδρο και τους εργαζομένους της Αναπτυξιακής Εταιρείας ν. Λάρισας ΑΕΝΟΛ Α.Ε.,  χρηματοδοτούμε την μετατροπή του παλιού δημοτικού σχολείου της Αμπελιάς, σε Πολιτιστικό Κέντρο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  «Αξιοποιούμε τους πόρους του  Leader Θεσσαλίας,  για έργα που ικανοποιούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των κατοίκων της υπαίθρου. Τα δημόσιου χαρακτήρα έργα του  Leader,  συμβάλλουν στη  διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών, με υποδομές και δράσεις που κρατάνε ζωντανό το νήμα της παράδοσης και προσφέρουν  δημιουργική διέξοδο στους κατοίκους και ιδιαίτερα στους νέους» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο

Το έργο αφορά στην ανάπλαση του παλιού Δημοτικού Σχολείου Αμπελιάς, ειδικότερα σε δράσεις διαμόρφωσης του κυρίως κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, ώστε να αναδειχθεί η χρήση του σαν χώρος πολιτισμού ( πολυχώρος συναντήσεων και εκθέσεων, χώρος αθλητικών εκδηλώσεων κτλ) με διασφάλιση της προσβασιμότητας από Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι: διαμόρφωση χωρισμάτων  εσωτερικών χώρων με γυψοσανίδες ώστε να κατασκευαστούν δύο wc, ένα από τα οποία θα είναι  wc ΑΜΕΑ, μια κουζίνα και ο χώρος που θα στεγαστούν τα γραφεία. Θα γίνουν επενδύσεις με πλακίδια σε κουζίνα, wc  και αποθηκευτικό χώρο.

Ακόμη θα εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες: κατασκευή ράμπας ανάβασης ΑΜΕΑ, ελαιοχρωματισμοί, ανακατασκευή της στέγης, βάψιμο -συντήρηση υπαρχουσών θυρών και παραθύρων, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης, ώστε ο χώρος να εξυπηρετεί πλήρως τόσο τις ανάγκες των επισκεπτών όσο και των ατόμων που θα εργάζονται εκεί.

Επιπλέον  προβλέπεται ανακατασκευή – συμπλήρωση της περίφραξης και καθαρισμός – διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, επίστρωση αυτού με πέτρα ακανόνιστη, εγκατάσταση γκαζόν, φύτευση δέντρων, εγκατάσταση παροχής δικτύου φωτισμού και τοποθέτηση φωτιστικών.