Να σταματήσουν όλες οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων


Tags |

Από κοινού η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, με τις παρατάξεις του ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, της Πρωτοβουλίας, της Πράσινης Θεσσαλίας και της ναζιστικής Ελληνικής Αυγής, αρνήθηκαν να στηρίξουν το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την έκφραση συμπαράστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σε 7 διαδηλωτές, που παραπέμπονται σε δίκη στις 5 Μάρτη, με ανυπόστατες κατηγορίες, γιατί συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, το 2018, έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαικών κατοικιών και περιουσιών.

Αρνήθηκαν να πάρουν πολιτική θέση ενάντια στις διώξεις που ασκήθηκαν σε διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, κατά των πλειστηριασμών, που σύμφωνα και με τις καταθέσεις των αστυνομικών, δεν συνέβη τίποτα το μεμπτό, αλλά προφανώς ασκήθηκαν στην Λάρισα και πανελλαδικά τότε, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να κάμψει τις εργατικές – λαϊκές αντιδράσεις, ενάντια στην αρπαγή των σπιτιών και της περιουσίας εργατικών – λαϊκών οικογενειών, με βάση τροπολογία που είχε ψηφίσει η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την ποινικοποίηση αυτών των κινητοποιήσεων.

Για να δικαιολογήσουν αυτήν την άρνησή τους, άλλοι επικαλούνταν ότι δεν μπορεί το περιφερειακό συμβούλιο να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης και άλλοι έλεγαν ότι δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο της δικογραφίας, αν έγιναν ποινικά αδικήματα, αν χτυπήθηκαν αστυνομικοί, αν έγινε κάποιο έγκλημα!!! όπως είπε κάποιος ένθερμος υποστηρικτής του «νόμου και της τάξης» από την παράταξη της περιφερειακής αρχής, προσπαθώντας μετά να ανασκευάσει, λες και ήταν δικαστήριο και θα δίκαζαν τους διαδηλωτές. Πάλι καλά που δεν ζήτησαν και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων των διαδηλωτών.

Πίσω από τις διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα που επιστράτευσαν για να καλυφτούν και να μην ψηφίσουν το ψήφισμα, κρύβεται ουσιαστικά η συμφωνία τους με την διαχρονική ποινικοποίηση και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων τους, που καταδικάζουν την πλειοψηφία του λαού μας στην φτώχεια, στην ανεργία, στο να χάνει και το σπίτι του, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνεια με τους μεγάλους τόκους και χαράτσια.

«Έκαστος εφ’ ω ετάχθη» λοιπόν.

Η Λαική Συσπείρωση, ζητά να αθωωθούν οι 7 διαδηλωτές που παραπέμπονται σε δίκη στις 5/3/2021 με ανυπόστατες κατηγορίες, γιατί άσκησαν το αναφαίρετο δικαίωμα της διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς λαικών σπιτιών και περιουσιών.

Να σταματήσουν όλες οι διώξεις και η ποινικοποίηση των κοινωνικών, συνδικαλιστικών αγώνων.

Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εργατικών – λαϊκών κατοικιών, λαϊκών καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς αυτοαπασχολούμενων.

Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία κάθε εργατικής – λαϊκής οικογένειας.