Κέλλας: Αχελώος και φράγμα Σκοπιάς ανάσα για τον Θεσσαλικό κάμπο


Tags |

«Η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο, θα δώσει νέα πνοή και προοπτική στον θεσσαλικό κάμπο. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, πρωτίστως αναπτυξιακό, με σημαντικό περιβαλλοντικό και ενεργειακό πρόσημο. Με την ολοκλήρωση και των συνοδών έργων, των φραγμάτων της Συκιάς και της Μεσοχώρας, για τα οποία, μάλιστα, έχουν διατεθεί μεγάλα ποσά από το ελληνικό κράτος, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, όχι μόνο για τον πρωτογενή τομέα, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία».

Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σε διαδικτυακή εκδήλωση της εταιρείας “Αθηναική Ζυθοποιία”,με θέμα την διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία και τίτλο “Νερό για το Αύριο”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε ειδική αναφορά στο φράγμα Σκοπιάς, “ενός έργου αντιπλημμυρικού, αρδευτικού και υδρευτικού συγχρόνως”, σημειώνοντας, πως “οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στον κάμπο των Φαρσάλων, ανέδειξαν την αναγκαιότητα κατασκευής του”.

“Τα έργα υπογειοποίησης που υλοποιούνταιαπό την Περιφέρεια Θεσσαλίαςστους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, συνδράμουν σε μεγάλο βαθμόστην εξοικονόμηση νερού”, συνέχισε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, σημειώνοντας πως“είναι σημαντική η διαχείριση υδατικών πόρων με σύγχρονες τεχνολογίες, αφού το νερό δεν περισσεύει και η άρδευση θα πρέπει να είναι στοχευμένη”.

Ο κ. Κέλλας, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους υπεύθυνους της εταιρείας τόσο για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, όσο και για την φιλοπεριβαλλοντική της δράση και την υγιή σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους θεσσαλούς παραγωγούς, που δεν αποδεικνύεται μόνο με το πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας, το οποίο εφαρμόζει, αλλά και με τις επενδύσεις της, που στοχεύουν σε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό προϊόν.

Τέλος, ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση κκ. Θεοφάνη Γέμτο, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Κώστα Γκούμα, Γεωπόνο, πρ. πρόεδρο ΓΕΩΤΕΕ,“που γνωρίζουν όσο λίγοι το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων”, αλλά και τον Πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, Κώστα Γιαννακό, σημείωσε πως “οφείλουμε να προχωρήσουμε σε άμεσες και γενναίες αποφάσεις, που θα ανακόψουν την πορεία ερημοποίησης του θεσσαλικού κάμπου και θα του δώσουν νέα πνοή και προοπτικές”.