Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος συναντήθηκε ο δήμαρχος Τεμπών


Tags |

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα είχε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, σχετικά με ζητήματα που αφορούν το Δήμο Τεμπών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Τεμπών με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις έργων από το «Πράσινο Ταμείο», ο προγραμματισμός της  κατεδάφισης των επικίνδυνων κτισμάτων,  ενώ επί τάπητος τέθηκε και η επίσπευση των διαδικασιών αναφορικά με το χωροταξικό και την σύνταξη των Τ.Χ.Σ.. Την συνάντηση απασχόλησαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της ανακύκλωσης, τις αδειοδοτήσεις ΑΠΕ με προτεραιότητα στους Δήμους και τα Ν.Π. αυτών, την ανάληψη από  το Υ.Π.ΕΝ. νομοθετικής πρωτοβουλίας για τον εξορθολογισμό της τιμολόγησης των ΔΕΥΑ από τη ΔΕΗ  στα αντλιοστάσια των βιολογικών και αρδευτικά αντλιοστάσια, όταν τη διαχείριση έχει η ΔΕΥΑ. Ακόμη, ζητήθηκε να εκδοθεί διευκρινιστική διάταξη σχετικά με το άρθρο 96 του Ν. 4685/2020, αν ισχύει και για έργα που κατασκευάζονταν πριν την ψήφιση του Νόμου, και επίσης τονίστηκε ότι είναι επιβεβλημένο να ζητείται η  γνώμη των Δήμων, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της δέσμευσης εδαφών μέσω της ΡΑΕ για παραγωγή ΑΠΕ.

«Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα έχουμε συνεργασθεί και στο παρελθόν, οπότε κάθε συνάντησή μας είναι πάντα εποικοδομητική και ουσιαστική ως προς τα αποτελέσματά της. Θα είμαστε σε στενή επαφή και συνεργασία, και μαζί με τους υφυπουργούς του Υ.Π.ΕΝ., προκειμένου να δώσουμε το συντομότερο δυνατόν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου Τεμπών. Ο Υπουργός είναι βαθύς γνώστης του αντικειμένου του Υπουργείου και είμαι σίγουρος ότι η θητεία του θα είναι απολύτως επιτυχής», δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε, προς το Δήμαρχο, τη βούληση της Πολιτείας και δεσμεύτηκε να μελετήσει τα αιτήματα του Δήμου και να υπάρξει εκ νέου συνάντηση.  Και οι δύο πλευρές, δεσμεύτηκαν για τη διατήρηση διαύλων επικοινωνίας, αλλά και για τον προγραμματισμό τακτικών συναντήσεων