- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Λάρισας: Ζητάμε άμεσα μέτρα στήριξης

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας. Μείωσε τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8%, έκανε 73 λιγότερες προσλήψεις καθηγητών από πέρυσι τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη παραπάνω εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν μπει καν στο αμφιθέατρο, η πρακτική άσκηση είναι στον πάγο για μεγάλο διάστημα.

Ταυτόχρονα εμείς που μένουμε στις φοιτητικές εστίες τις βλέπουμε καθημερινά να ρημάζουνε, η κατάσταση γίνεται συνεχώς χειρότερη:

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η φοιτητική μέριμνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το τελευταίο διάστημα κάνει σοβαρή προσπάθεια, όχι βέβαια για να βρεθεί λύση στα παραπάνω(!), αλλά για το πώς θα διασφαλιστεί οι φοιτητικές εστίες να συνεχίσουν να λειτουργούν μέσα από το χαράτσι που μας επιβάλλουν με μοναδικό στόχο το να εξασφαλίζεται κέρδος από επινοικίαση των δωματείων. Αφού δεν έχει σταματήσει να πιέζει φοιτητές για το πότε θα πληρώσουν το χαράτσι που μας επιβάλλουν (150 και 400 ευρώ).

Αυτό το τονίζουμε γιατί η πλειοψηφία των φοιτητών έχουμε πολύ μικρό εισόδημα.

Δηλαδή σε περίοδο πανδημίας, που εμείς και οι οικογένειες μας έχουμε πληγεί οικονομικά όλο αυτό το διάστημα, με την κατάσταση στις σπουδές μας να χειροτερεύει, με τα προβλήματα στις εστίες να πολλαπλασιάζονται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μας ζητάει άμεσα να πληρώσουμε για το δωμάτιο που μένουμε, που το πήραμε με εισοδηματικά κριτήρια!!!

Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στις σπουδές μας και στις φοιτητικές εστίες!

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να δώσει λύσεις στα παραπάνω προσθέτει νέα εμπόδια στις σπουδές και τη ζωή μας. Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή και θα πάει την επόμενη βδομάδα προς ψήφιση. Που συγκεκριμένα προβλέπει:

Αν η κυβέρνηση νοιάζεται για την υγεία και για τις σπουδές μας να αποσύρει ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο, να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας μας και να ανοίξει τις σχολές μας.

Κάνουμε εξεταστικές χωρίς συγγράμματα, μαθήματα με τηλεκπαίδευση και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας απειλούν και με διαγραφές με το νέο όριο φοίτησης!Εμείς τους λέμε με τα 30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές μας, όχι για πανεπιστημιακή αστυνομία και για διαγραφές φοιτητών!

Απαιτούμε-Διεκδικούμε:

 

Προχωράμε:

#foitites_ksana

 

Σε κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων της Λάρισας ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία. Την Τετάρτη 10/2 στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας μαζί με άλλους φορείς της πόλης.