- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο Δήμος Τεμπών για την πανδημία και την ανησυχία των κατοίκων

Μετά την έντονη φημολογία και την εύλογη και δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων του δήμου Τεμπών για μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, του ιού  covid-19 (κορωνοϊός), η δημοτική Αρχή ενημερώνει:

Σύμφωνα με την τακτική εβδομαδιαία αναλυτική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα ενεργά κρούσματα στα όρια της γεωγραφικής αρμοδιότητας του Δήμου Τεμπών προκύπτει βέβαια αυξημένος αριθμός ενεργών κρουσμάτων, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά όχι σε ανησυχητικά επίπεδα.

Ως δημοτική Αρχή με κάθε τρόπο προσπαθούμε να περιορίσουμε τη διασπορά δίνοντας μεγάλη σημασία στην πρόληψη. Έτσι κάθε εβδομάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ πραγματοποιούνται   rapid test σε κάθε έδρα των πρώην Δήμων. Επίσης στο Κέντρο Υγείας Γόννων γίνονται καθημερινά rapid test και μοριακά PCR δωρεάν με ραντεβού στο τηλέφωνο 2495350000.

Τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης είναι γνωστά πλέον σε όλους μας. Τηρούμε τα μέτρα με υπομονή και σεβασμό στους γύρω μας. Δεν αγνοούμε τα συμπτώματα ή ύποπτες επαφές και όταν απαιτείται, τηρούμε την καραντίνα αυστηρά για να προστατεύσουμε το οικογενειακό μας περιβάλλον, τους φίλους, τους συγγενείς, τους συγχωριανού μας.

Η μη τήρηση των μέτρων από όλους μας, αλλά ιδιαιτέρως των ενεργών κρουσμάτων, έχει κυρώσεις, όχι μόνο με τη μορφή προστίμων αλλά ποινικών κυρώσεων.

Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν rapid test  στον Πυργετό, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, την Πέμπτη  4-2-2021 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. καθώς και στους Γόννους, στο χώρο της Πλατείας, την Παρασκευή 5-2-2021  από τις 10:00 π.μ. έως τις  14:00 μ.μ..

Τηρούμε τα μέτρα με υπευθυνότητα ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.