Ν. Παπαγεωργίου: Το όραμα του ΤΕΕ για σύνδεση της Θεσσαλίας με τη Δυτική Πύλη προς Ευρώπη γίνεται πραγματικότητα


Tags |

Στη σημαντικότατη, για τη Θεσσαλία, θετική εξέλιξη της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της κατασκευής του βορείου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) και τη σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας, κ. Νίκος Παπαγεωργίου, με αφορμή την εκδήλωση στα Τρίκαλα για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του εν λόγω οδικού άξονα, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ-Κ&Δ Θεσσαλίας έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ν.Ε. Τρικάλων του ΤΕΕ-ΚΔΘ, κ. Νικόλαο Λιάκο.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου, «το “πράσινο φως” που δόθηκε από την Κομισιόν για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, με την κατασκευή του πολύπαθου βορείου τμήματος του Ε-65, δικαιώνει την επιμονή και την προσπάθεια των φορέων της Θεσσαλίας, όλα τα προηγούμενα χρόνια, που οραματίζονται και βάζουν το δικό τους λιθαράκι για το αναπτυξιακό αύριο της περιφέρειας.

Δικαιώνει, επιπλέον, την επιμονή και προσπάθεια και της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έδωσαν στο έργο την απαραίτητη ώθηση προς την ολοκλήρωση. Και οφείλουμε να τους συγχαρούμε για τούτη την τόσο σημαντική εξέλιξη.

Για εμάς, τους μηχανικούς της Θεσσαλίας, η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου έχει ιδιαίτερη σημασία. Διότι οι Θεσσαλοί μηχανικοί ήταν αυτοί που οραματίστηκαν τη σύνδεση της Θεσσαλίας με τη Δυτική Πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη, τη σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί με τους οικονομικούς και εμπορικούς δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου.

Αρχικά, με τη δρομολόγηση της Εγνατίας οδού και στη συνέχεια με την οδική (και σιδηροδρομική) σύνδεση των δύο λιμανιών, το ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας δε σταμάτησε να διεκδικεί το μέλλον, αποδεικνύοντας τη διορατικότητα των μελών του για την αναπτυξιακή προοπτική των θεσσαλικών νομών. Σχεδόν έξι δεκαετίες μετά, αυτή η διορατικότητα παίρνει σάρκα και οστά.

Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε, με το ίδιο δυναμικό όραμα να μας καθοδηγεί, και τα επόμενα μεγάλα έργα της Θεσσαλίας, για τις δεκαετίες που ακολουθούν».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ν.Ε. Τρικάλων του ΤΕΕ-ΚΔΘ, κ. Νικόλαος Λιάκος τονίζει: «Ένα μεγάλο όνειρο όλων μας σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Η υλοποίηση του βόρειου τμήματος του άξονα της Ε-65 και η ένωσή την Εγνατία οδό αποτελεί έργο πνοής και ανάπτυξης για την περιοχή μας, καθώς, παρότι βρισκόμαστε στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, νιώθουμε και είμαστε αποκλεισμένοι. Πρόκειται για ένα έργο που θα προσδώσει τεράστια οφέλη στην περιοχή μας και τους όμορους νομούς, αλλά και θα διευκολύνει όλους τους Έλληνες στις ασφαλείς μετακινήσεις τους. Η μεγαλύτερη εκκρεμότητα συγκοινωνιακού χαρακτήρα φτάνει στη λύση της, χάρη στον αγώνα και την πίστη της κυβέρνησης, για την οποία το έργο αυτό αποτέλεσε πρωταρχικό στόχο».