- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνάντηση Κέλλα – Κοντοζαμάνη για τα ζητήματα της υγείας

Συνάντηση για τη στελέχωση των νοσοκομείων της Λάρισας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων είχε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον αν. υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, στη Βουλή, στο περιθώριο επεξεργασίας νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, επικαλούμενος και την πρόσφατη εμπειρία του ως εθελοντής ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, τόνισε στον κ. Κοντοζαμάνη πως η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει την ενίσχυση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, προκηρύσσοντας τις σχετικές θέσεις, ενώ επανέλαβε την πρόταση, που είχε διατυπώσει και προς τον πρωθυπουργό, για μονιμοποίηση και των επικουρικών ιατρών, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κλινικές covid, πέραν των υπηρετούντων σε ΜΕΘ covid.

Ο αν. υπουργός Υγείας συμφώνησε για την αναγκαιότητα στελέχωσης των νοσοκομείων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, με ιδιαίτερη αναφορά στην ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, και ενημέρωσε τον κ. Κέλλα για την προκήρυξη των σχετικών θέσεων τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οι κ.κ. Κέλλας και Κοντοζαμάνης συζήτησαν, ακόμη, για την πορεία των εμβολιασμών και το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης των εμβολιαστικών κέντρων στον Νομό Λάρισας. Ο αν. υπουργός Υγείας ανέφερε πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο στο ΚΥ Φαρσάλων και στη συνέχεια και τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα στον Νομό.

Τέλος, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ έθεσε στον αν. υπουργό Υγείας το ζήτημα των 4.000 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων στη δημόσια υγεία, που έχουν προσληφθεί μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και καλύπτουν διαρκείς ανάγκες με ανανεούμενες συμβάσεις επί 4ετία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αναγνώρισης της προσφοράς τους.

Ο κ. Κονταζάμανης απάντησε πως θα εξετάσει το ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσφέρουν και εν μέσω πανδημίας τις υπηρεσίες τους στο Σύστημα Υγείας της χώρας.