- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Καθημερινά 13 χριστιανοί σκοτώνονται λόγω της πίστης τους!

«Στόχος μας πάντοτε παραμένει η ενότητα του ορθόδοξου κόσμου και η κοινή δράση όλων των εκπροσώπων από τις 25 χώρες που συμμετέχουν στη ΔΣΟ, προς όφελος της ειρήνης και της συνεργασίας». Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξή του στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία ope.gr και τη δημοσιογράφο  κ. Ναταλία Δανδόλου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε στην δράση και τον προγραμματισμό της ΔΣΟ για το επόμενο διάστημα σημειώνοντας τα εξής:

 

Διώξεις χριστιανών

Σε ερώτηση για τις διώξεις κατά των χριστιανών ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «πράγματι τα στοιχεία της Opendoorsusa (World Watch List 2021) που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, και αφορούν τις διώξεις κατά των χριστιανών, είναι θλιβερά. Κάθε μέρα, 13 χριστιανοί σκοτώνονται λόγω της πίστης τους, 12 εκκλησίες ή χριστιανικά κτίρια δέχονται επίθεση και 12 χριστιανοί συλλαμβάνονται ή φυλακίζονται αδικαιολόγητα, ενώ άλλοι 5 απάγονται. Συνολικά για το 2020, 4.761 Χριστιανοί δολοφονήθηκαν για την πίστη τους και 4.888 εκκλησίες ή χριστιανικά κτίρια δέχτηκαν επίθεση» και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, φαινόμενα ρατσισμού κατά του χριστιανισμού εντοπίζονται και στον λεγόμενο χριστιανικό κόσμο, ακόμη και στην πατρίδα μας […] όπου η Ορθοδοξία είναι ταυτισμένη με το έθνος, όπως απέδειξε και η επανάσταση του 1821, τα 200 χρόνια από την οποία εορτάζουμε φέτος. Ωστόσο, όπως όλοι είδαμε, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ όχι μόνον εκκλησιάστηκε πριν ορκιστεί, αλλά ορκίστηκε και στο ευαγγέλιο».

Δημογραφικό

Τέλος, για το δημογραφικό πρόβλημα επισήμανε ότι «η Εκκλησία μπορεί να διαδραματίσει πιο κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, κι αυτό το απέδειξε στις περιπτώσεις που είχε άμεση εμπλοκή προς αυτήν την κατεύθυνση. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο έργο που ξεκίνησε επί μακαριστού Χριστοδούλου στη Θράκη. Εννοώ με την στήριξη των νέων οικογενειών, των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης. […] Για όλα αυτά ευχαρίστησα και δημόσια την Εκκλησία στο πρόσωπο του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, με την ευκαιρία της παράδοσης του Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της βουλής».