Η Άννα Βαγενά στο μαζικό συλλαλητήριο των φοιτητών


Tags |

Στο μαζικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν οι φοιτητές και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, αψηφώντας την απαγόρευση των συναθροίσεων, συμμετείχε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, ενώνοντας τη φωνή της με αυτή των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Στη συνέχεια, η Άννα Βαγενά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ένιωσα σαν να γύρισα πολλά χρόνια πίσω, τότε που ως φοιτήτρια συμμετείχα στο μεγάλο κύμα διαδηλώσεων το καλοκαίρι του 1965, στα “Ιουλιανά”, όταν το παλάτι επιχείρησε να καταλύσει τη δημοκρατία. Περπατώντας την οδό Πανεπιστημίου μαζί με τους νέους φοιτητές, ένιωσα περήφανη και συγκινημένη που διαδήλωσαν ενωμένοι χωρίς να φοβηθούν την πρόσφατη αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων και με συγκλόνισε το σύνθημά τους “Είμαστε φοιτητές από όλες τις σχολές και από όλες τις παρατάξεις – Δώστε χρήματα για την Παιδεία και όχι αστυνομία”.

Η φωνή τους έφτασε άραγε στην κ. Κεραμέως και στον κ. Χρυσοχοϊδη ή βουλώνουν και οι δύο τα αυτιά τους για να μην την ακούσουν; Και πληροφόρησε κανείς τον υφυπουργό Παιδείας, κ. Συρίγο, που είπε ότι το 1969είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα,ότι τότε είχαμε Χούντα ή θα μας πει ότι το 1969 ήταν νήπιο και δεν ήξερε τι συνέβαινε, όπως ο Πρωθυπουργός που αφού ήταν αγέννητος το 1963 δεν γνώριζε για τη δολοφονία Λαμπράκη; Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα ένας υπουργός Παιδείας έκανε μία αντίστοιχη δήλωση, θα είχε ήδη αποπεμφθεί ή θα είχε ο ίδιος παραιτηθεί.

Ευτυχώς, όμως, οι νέοι πάντα θα βγαίνουν στους δρόμους και πάντα θα κρατούν την ελπίδα ζωντανή για ένα πιο δημοκρατικό και πιο δίκαιο αύριο. Και τα νομοσχέδια και οι κυβερνητικές δηλώσεις που επιχειρούν να νομιμοποιήσουν ξανά τις πρακτικές της Χούνταςτο μόνο που καταφέρνουν είναι να αναζωπυρώνουν την ορμή και τη δύναμή τους για αντίσταση, που δίνει κουράγιο και έμπνευση σε όλη την κοινωνία.»