Μάξιμος: Να ξηλώσουμε τα “άνθη του κακού” που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα!


Tags |

«Η Ημέρα αυτή οφείλει να λειτουργεί σαν μέσο συνεχούς αφύπνισης των κοινωνιών για την αποτροπή οποιασδήποτε προσπάθειας διολίσθησης σε ανάλογες ολοκληρωτικές ιδεολογίες, που φέρουν εντός τους το σπέρμα του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του μίσους προς τον άλλο άνθρωπο». Τα παραπάνω τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Η δήλωση του κ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Η ανθρωπότητα τιμά σήμερα την μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων που έπεσαν θύματα του μίσους και του τυφλού φανατισμού του βάρβαρου ναζιστικού καθεστώτος και των υποστηρικτών του. Μεταξύ αυτών που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης υπήρξαν και χιλιάδες συμπατριώτες μας Έλληνες Εβραίοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Όλους αυτούς τους θυμόμαστε σήμερα με τον ύψιστο σεβασμό για τη θυσία τους.

Ταυτόχρονα, η Ημέρα αυτή οφείλει να λειτουργεί σαν μέσο συνεχούς αφύπνισης των κοινωνιών για την αποτροπή οποιασδήποτε προσπάθειας διολίσθησης σε ανάλογες ολοκληρωτικές ιδεολογίες, που φέρουν εντός τους το σπέρμα του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του μίσους προς τον άλλο άνθρωπο. Δυστυχώς, αυτά τα “άνθη του κακού” τα βλέπουμε να ξεφυτρώνουν συχνά, με διάφορες μορφές και ποικίλες αφορμές, στοχεύοντας στην υπονόμευση των βασικών πανανθρώπινων αξιών και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το χρέος μας, ως ανθρώπων ελεύθερων και συνειδητοποιημένων, δεν μπορεί να είναι άλλο από το να “ξηλώσουμε” αυτά τα “άνθη του κακού” με την συνεπή εργασία για την εξάλειψη των προκαταλήψεων, των αντιδημοκρατικών ιδεοληψιών, του μίσους και του εξτρεμισμού, και την ανάδειξη των αρχών της ελευθερίας και της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας της ανθρωπότητας».