- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Αρνητικά όλα τα τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού στην ΤΚ Αγίων Αναργύρων

Mε ικανοποιητική συμμετοχή διενεργήθηκε στην τοπική κοινότητα των Αγίων Αναργύρων, ο μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος πολιτών, με rapid test της δράσης «drive through testing», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κινητής Μονάδας Ειδικού Σκοπού του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ). Πρόκειται για δράση  που έγινε στο χώρο έμπροσθεν του δημαρχείου. Δημότες των τοπικών κοινοτήτων της ΔΕ Κραννώνα υποβλήθηκαν σε rapidtest άμεσα και με ασφάλεια μέσα από το αυτοκίνητό τους, τηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους. Αξίζει να επισημανθεί πως ελήφθησαν τουλάχιστο 106 δείγματα, όλα αρνητικά.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη δειγματοληψία, μετά από λίγη ώρα, ενημερώνονταν με γραπτό μήνυμα sms στα κινητά τους, ο καθένας ξεχωριστά, για το αν είναι θετικό ή αρνητικό το δείγμα που έδωσαν.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος ΔΕ Νίκαιας – Κραννώνα Αχιλλέας Χατζούλης που παρακολούθησε τη διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχουταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού τόνισε: «Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της πανδημίας υπάρχει ανάγκη να διαμορφώνουμε μία κατά το δυνατό ακριβέστερη εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό μας συνδράμει τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και ο ΕΟΔΥ που ευχαριστώ δημόσια.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες, για μία ακόμη φορά απευθύνω στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου –  συντονιστή δράσεων covid 19 της Περιφέρειας Β. Πινακά.  Ο Δήμος Κιλελέρ αναλαμβάνει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που ως στόχο έχουν την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Επαναλαμβάνω για ακόμα μια φοράπως για να κερδηθεί αυτή η «μάχη» απέναντι στον αόρατο εχθρό του ιού θα πρέπει και ο καθένας μας ξεχωριστά να επιδείξει την αρμόζουσα ατομική ευθύνη». Τη διαδικασία παρακολούθησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλέκος Χονδρονάσιος, ο δημοτικός σύμβουλος – πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αχιλλέας Βαρδακούλης, ο πρόεδρος Γιάννης Τσικρίκας και τα μέλη της ΤΚ Αγίων Αναργύρων Αλέξανδρος Παπανικολάου και Κωσταντίνος Σιατραβάνης.

Η ίδια διαδικασία τωνRapidtest θα γίνει την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου,από τις 10:00 έως τις 14:00,μπροστά από τον ΙΝ του Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια.