- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Νέος εξοπλισμός 695.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 του έργου «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της ΜΕΘ, του Ουρολογικού, Μαιευτικού, Χειρουργείων, Ακτινοδιαγνωστικού, Αιμοδοσίας, Αποστείρωσης και εξοπλισμού ΤΕΠ του Γ.Ν. Λάρισας», συνολικού προϋπολογισμού 695.740 ευρώ, με δικαιούχο το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Χωρίς το αγαθό της δημόσιας υγείας όλα τελούν υπό αίρεση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Σε συνεργασία με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, τον διοικητή του ΓΝΛ Γρηγόρη Βλαχάκη και τον εντεταλμένο σύμβουλο Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Απόστολο Κομνό, ενισχύουμε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του covid-19. Εμπιστευόμαστε το δημόσιο σύστημα υγείας και το στηρίζουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε ώστε να βγει ενισχυμένο από την υγειονομική κρίση. Εν μέσω της πανδημίας του covid-19, επενδύουμε 27 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, για 450 προσλήψεις υγειονομικών και την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού παντού όπου υπάρχει ανάγκη. Σε ένα σύγχρονο κράτος, οι πλούσιοι προσφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία και όχι οι φτωχοί στα ιδιωτικά» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ο νέος εξοπλισμός

Το έργο αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση των Μονάδων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες διαχείρισης περιστατικών λόγω της πανδημίας Covid-19. Ειδικότερα και ανά Μονάδα ο προς προμήθεια εξοπλισμός είναι ο εξής:

– Για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ):

ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΣ, σύγχρονης τεχνολογίας που θα αποτελείται από ενσωματωμένο κρεβάτι με ενσωματωμένο ζυγό και ενσωματωμένο στρώμα αέρος με δυνατότητα εφαρμογής προγραμματιζόμενης κινησιοθεραπείας.

– Για τα Χειρουργεία:

ΦΟΡΗΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ κατάλληλο για χρήση στην σύγχρονη καθημερινή χειρουργική πρακτική.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ το οποίο θα υποστηρίζει όλους τους τύπους αερισμού-αναισθησίας ενηλίκων. Θα είναι μικρού όγκου ώστε να χρησιμοποιηθεί και στους θαλάμους προνάρκωσης.

– Για το τμήμα Αποστείρωσης:

ΚΛΙΒΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ και ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ σύγχρονης τεχνολογίας.

– Για το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο:

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΜΕΤΕΠΕΞΑΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ-ΗΠΑΤΟΣ το οποίο θα υποστηρίξει την δυνατότητα παραγωγής των ιατρικών πράξεων που πραγματοποιεί το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, οι οποίες θα ανέρχονται σε 500 ετησίως. Θα προσφέρει αξιόπιστη υποστήριξη του ασθενή και θα παρέχει στους επαγγελματίες υγείας όλα τα σύγχρονα εργαλεία

για την παρακολούθηση.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΩΝ (PACS-RIS). Πρόκειται για ένα σύγχρονης τεχνολογίας πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνας (PACS-RIS) που θα έχει την δυνατότητα παραγωγής των ιατρικών πράξεων που θα πραγματοποιεί το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα.

– Για την Ουρολογική Κλινική:

ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΓΙΑ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

ΕΥΚΑΜΠΤΟ ΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΙΟ (ΙΝΟΠΤΙΚΟ)

-Για την Μαιευτική / Γυναικολογική Κλινική:

ΕΓΧΡΩΜΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΝΕΟΓΝΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΙΟ

ΚΛΙΝΗ ΑΝΑΝΗΨΗΣ ΝΕΟΓΝΩΝ

– Για το Τμήμα Αιμοδοσίας:

ΑΝΑΚΙΝΗΤΗΡΑΣ-ΕΠΩΑΣΤΗΡΑΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

ΨΥΧΟΜΕΝΗ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ

– Για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ):

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ οι οποίες θα είναι κατάλληλες για χρήση στους χώρους του Νοσοκομείου, καθώς κρίνονται απαραίτητες για τον κλιματισμό και το φιλτράρισμα του αέρα σε όλους τους χώρους των επειγόντων αλλά και στο σηπτικό χειρουργείο. Οι προδιαγραφές τους θα είναι σύμφωνες με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού του COVID 19.

Ωφελούμενος πληθυσμός αναμένεται να είναι πληθυσμός ευθύνης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας καθώς θα του παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας με την εφαρμογή των πιο αυστηρών πρωτοκόλλων περιορισμού της διάδοσης του ιού COVID-19. Η συγκεκριμένη δράση θα συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του ιού COVID 19 και θα προσφέρει ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες στους πολίτες που προσέρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και υγιές εργασιακό περιβάλλον.