Μάξιμος: Ένεση ρευστότητας 2 εκ. ευρώ από ΠΣΕΑ 2017 σε 633 αγρότες της Λάρισας


Tags |

«Μετά από ταλαιπωρία 3 χρόνων, μια εκκρεμότητα, που παρέλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την προηγούμενη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιτέλους βαίνει στο τέλος της. Όπως με ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και υπέγραψε την απόφαση για την πληρωμή των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων -τα γνωστά στους αγρότες ως ΠΣΕΑ- του 2017. Στη δύσκολη συγκυρία που διερχόμαστε είναι αναμφίβολα μια σημαντική “ένεση ρευστότητας” για εκατοντάδες παραγωγούς της Λάρισας». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, από την πρώτη στιγμή που υπήρξαν οι ζημιές, κυρίως σε αμυγδαλοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς, άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο για την αδιαφορία που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ αμέσως μετά την κυβερνητική αλλαγή συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υπουργό κ. Μαυρουδή Βορίδη, τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Αμυγδαλοπαραγωγών Όσσας «Η μέριμνα» κ. Αντώνη Ζέλφο. Έκτοτε, έθετε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα, τόσο κατά τις συναντήσεις του με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΑ, όσο και με παρεμβάσεις του στη βουλή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις για τα ΠΣΕΑ του 2017, που υπέγραψε, αφορούν σε 633 παραγωγούς στον νομό της Λάρισας, με το ύψος της αποζημίωσης να ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου εννιακοσίων είκοσι δύο  χιλιάδων (1.922.000) ευρώ. Τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στην εκπνοή του έτους, την 31η Δεκεμβρίου 2020.