- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνεχίζονται οι διαδικτυακές παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη διαδικτυακή προβολή της παράστασης του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Χατζηκωνσταντίνου με αφορμή το γεγονός δήλωσε σχετικά: «Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του θεατρόφιλου κοινού στην πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση παράστασης του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου μας. Περίπου 700 άτομα είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν από τις οθόνες των υπολογιστών τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι την παρακολούθησαν  θεατές και από χώρες εκτός Ελλάδος όπως για παράδειγμα η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Πολωνία κ.λπ. Αυτή η επιτυχία δικαιώνει την προσπάθεια που καταβάλαμε με στόχο να ψηφιοποιήσουμε τις παραστάσεις και να τις αποδώσουμε στο κοινό. Η αντιδημαρχία Πολιτισμού θα συνεχίσει να παράγει ανάλογες δράσεις έτσι ώστε ο  πολιτισμός, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, να είναι παρών».

Το δεύτερο θεατρικό έργο που θα προβληθεί μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας https://kilelerartistas.wordpress.com [1], σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 21:00 ακριβώς,είναι το «Θεέ μου τι σου κάναμε;» το οποίο βασίζεται στην ομώνυμη γαλλική ταινία του 2014. Μια εξαιρετική  κωμωδία γίνεται θεατρικό στην οποία, μέσα από την υπερβολή των στερεοτύπων για φυλές, θρησκείες και ανθρώπους, μέσα από απίστευτο γέλιο που προσφέρει στους θεατές με όλο αυτό το πολύχρωμο πολιτισμικό χάος, καταλήγει τελικά να καταγραφεί στη συνείδηση των θεατών ως ένα βαθιά αντιρατσιστικό έργο.

Το έργο ανέβηκε στις 26, 27 και 28 Ιουλίου2020 σε διασκευή για το θέατρο και σκηνοθεσία ΆκυΜητσούλη με τους εξής συντελεστές: Επιμέλεια σκηνικών : Ευαγγελία Χατζούλη. Μουσική επιμέλεια – Φώτα – Ήχο : Πατρούλα Χριστοδούλου. Σχεδιασμός αφίσας – προγράμματος – φωτογραφίες : Γιάννης Τσανίδης. Βίντεο : Μιλτιάδης Γρεκός. Διεύθυνση σκηνής : Όλγα Παπαβασιλείου – Γιώργος Μπόζαρλης. Μακιγιάζ : Εύη Τέγου

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης : Βίκυ Κουκουλιάφκα , Γιάννης Χαρισμαϊδης , Πωλίνα – Δέσποινα Παπαχατζή , Πάρις Μποντικούλης , Νάγια Φαρμάκη, Πάνος Πατσιούρας, Ευθύμης Τίκας , Βασιλική Κόκκοβα , Κωνσταντίνα Χατζητζομπάνη , Κίμων Μπαχατήρογλου , Τιμολέων Χατζητζομπάνης , Νίκος Ζαβλιάκης , Νικολέττα Καρά.