- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για τον Μητροπολίτη Καστοριάς

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο, από την πανδημία που δοκιμάζει όλον τον κόσμο, του μακαριστού μητροπολίτη Καστορίας κυρού Σεραφείμ. Είχαμε την τύχη να καταστούμε κοινωνοί του πολυδιάστατου κοινωνικού και πνευματικού έργου, αλλά και του συνετού λόγου του αοίδιμου αρχιερέα» σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συλλυπητήρια επιστολή που απέστειλε προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εκδημία του μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ακόμη ότι «με την ταπεινότητα, την πραότητα και την ανεξικακία που τον διέκριναν, το εκκλησιαστικό του ήθος και τον σεβασμό του στα πατροπαράδοτα, μας αφήνει ως πολύτιμη μαρτυρία τη διακονία του στην Εκκλησία και το διάβα του σε τούτο τον κόσμο.

Ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) προσδοκούμε ότι αυτή η δύσκολη δοκιμασία που βιώνει η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας μπορεί να καταστεί η αφορμή για τη στροφή του ανθρώπου στις αληθινές και διαχρονικές αξίες της ζωής και για την ενδυνάμωση του αισθήματος της αλληλεγγύης και της φιλαλληλίας».