Κέλλας: Στήριξη υγειονομικών, αγροτών, κτηνοτρόφων, στρατιωτικών και περιφερειακού τύπου


Tags |

Για την ενίσχυση του ΕΣΥ έναντι της πανδημίας, τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, τις κρίσεις ΑΣΣΥ ’90, τη δημοσίευση διακηρύξεων στον περιφερειακό τύπο, μίλησε,μέσω τηλεδιάσκεψης, στην ολομέλεια της Βουλής, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και κατεπειγουσών διατάξεων άλλων υπουργείων.

Ο Λαρισαίος γιατρόςανέλυσε καταρχάς την κρισιμότητα των διατάξεων για την προστασία της δημόσιας υγείας, λέγοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που καταψήφισε το νομοσχέδιο, ότι είναι «άλλο πράγμα να μιλάς θεωρητικά μεταφέροντας στη βουλή αυτά που σου … είπαν και τελείως διαφορετικό να ζεις την πανδημίασε ένα νοσοκομείοCovid, σε μια ΜΕΘ».

Αφορολόγητες και ακατάσχετες ενισχύσεις στους αγρότες

Στη συνέχεια, αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ έδωσε έμφαση στον πρωτογενή τομέα και τη διάταξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΥΠΑΑΤ), με την οποία οι ενισχύσεις λόγω κορονοϊού, που καταβάλλονται στους αγρότες,καθίστανται ακατάσχετες και αφορολόγητες, χωρίς να χρειάζεται φορολογική ενημερότητα για την είσπραξή τους, καθώς και στην τροπολογία για τη συνέχιση λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών, που δίνει τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην οικεία ΔΑΟΚ έως 31.12.2021, ενώ αναστέλλονται οι διοικητικές πράξεις επιβολής προστίμων, διακοπής λειτουργίας και κατεδάφισής τους.

Επιπλέον, σημείωσε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο στέκεται στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων από την πρώτη στιγμή, αλλά αποδεικνύεται έμπρακτα η πιο φιλοαγροτική κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας», υπογραμμίζοντας πως το ΥΠΑΑΤ στηρίζει κάθε κλάδο της αγροτικής οικονομίας που έχει υποστεί ζημιά, καθώς μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 400 εκατ. ευρώ για ζημιές στα αγροτικά προϊόντα και πάνω από 30 εκατ. ευρώ για την κτηνοτροφία, ενώ έπονται ενισχύσεις στη χοιροτροφία, την πτηνοτροφία, τα θερμοκήπια, τις πατάτες, τα ροδάκινα, τα καρπούζια κ.α.

Δικαίωση ΑΣΣΥ ’90 – Ακολουθούν ΑΣΣΥ 1991-1992

Ο κ. Κέλλας επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στις διατάξεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και, ειδικότερα, στη ρύθμιση θεμάτων κρίσεων και προαγωγών των αξιωματικών εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών(ΑΣΣΥ), με την οποία παρέχεται η δυνατότητα ισότιμης σταδιοδρομικήςεξέλιξης όσων συμπλήρωσαν 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας την 31.12.2015, ευχαριστώντας τον υπουργό, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, για την ανταπόκρισή του και ζητώντας του «να αποκατασταθεί εξ ολοκλήρου η αδικία, με ανάλογη διάταξη που αναμένεται και για εκείνους που κατετάγησαν το 1991-1992».

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», πρότυπο για τον πανελλαδικό τύπο

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ανέδειξε τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου σε σχέση με την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων, τη δυνατότητα πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς του ΟΤΑ έως και σε 120 δόσεις, την παράταση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» για το 2021, την παράταση – κατά ένα έτος – του ορίου ηλικίας απόσυρσης των ΚΤΕΛ, των τουριστικών λεωφορείων, των επιβατηγών δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, εστίασε στις διατάξεις για τον τοπικό και περιφερειακό τύπο. Συγκεκριμένα, επισήμανε πως, με τηνεπέκταση της υποχρέωσης δημοσίευσης περίληψης διακηρύξεων για έναν ακόμη χρόνο, ενισχύεται η διαφάνεια και αναγνωρίζεται το έργο που επιτελούν οιπεριφερειακές εφημερίδες, φέροντας ως παράδειγμα την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας, για την οποία ανέφερε ότι «παρέχει πρωτοποριακή και ολοκληρωμένη ενημέρωση, που ζηλεύουν πολλές πανελλαδικές εφημερίδες».