- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Αιμοδοσία στη Νίκαια με πρωτοβουλία του συλλόγου αιμοδοτών «O Άγιος Σπυρίδων» και του συλλόγου νεολαίας

Με το σύνθημα «Γίνε Ήρωας … Δώσε Αίμα … Σώσε 3 ζωές» ο Σύλλογος Αιμοδοτών Νίκαιας «Ο Άγιος Σπυρίδων» σε συνεργασία με το Σύλλογο Νεολαίας Νίκαιας διοργάνωσαν Εθελοντική Αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο. Παράλληλα, στο πλαίσιο των επιδημιολογικών ερευνών από τον ΕΟΔΥ, διενεργήθηκε Τεστ Αντισωμάτων για τον Covid 19 στους εθελοντές αιμοδότες.

Ηχηρό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης αποτέλεσε η μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των συλλόγων. Από τα άτομα που προσήλθαν συγκεντρώθηκαν 45 φιάλες αίματος οι οποίες παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου αιμοδοτών Έφη Ακριβούλη, αφού ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την ανεκτίμητη προσφορά τους, δήλωσε: «Η αιμοδοσία αποτελεί υψηλό δείγμα αλληλεγγύης. Το ανθρώπινο αίμα είναι πολύτιμο, δεν παρασκευάζεται. Λίγες σταγόνες αίμα χαρίζουν σε έναν άγνωστο συμπολίτη μας ζωή, ελπίδα και αισιοδοξία. Τη  φετινή χρονιά, λόγω του Covid 19  η ανάγκη για αίμα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας όπου το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται σκληρά τα μέλη των συλλόγων μας και οι συμπολίτες μας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, έδειξαντην αλληλεγγύη τους προσφέροντας το πιο πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους τους».