Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας: Απαραίτητα τα τεστ covid στους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα


Tags |

Λόγω του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων στην περιοχή μας και έχοντας ως πρωταρχικό στόχο, την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών, είναι απαραίτητο να υποβάλλονται οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες, και ειδικά όσοι έρχονται σε επαφή με το κοινό, σε δωρεάν τεστ covid.

Παρόλο που οι συνάδελφοι τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, ο καθημερινός αγώνας που δίνουν έχει σαν συνέπεια, κάποιοι από αυτούς, να έχουν προσβληθεί από τον ιό. Ταυτόχρονα διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Τους τελευταίους μήνες δε όλοι οι εργαζόμενοι ζούνε με φόβο, ανασφάλεια, και καχυποψία απέναντι σε κάθε πολίτη ή συνάδελφο που έρχεται σε επαφή μαζί τους.

Λόγω της αυξημένης διασποράς σε όλη την επικράτεια αλλά και των πολλών κρουσμάτων που έχουμε σε εργαζομένους του Δημόσιου Τομέα, είναι απαραίτητο  κάθε υπηρεσία να  μεριμνήσει για την διενέργεια των συγκεκριμένων τεστ στο προσωπικό της τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Η υγεία και η ασφάλεια  των εργαζομένων και των πολιτών προέχουν πέρα από κάθε κόστος. Η Πολιτεία οφείλει ΑΜΕΣΑ  να διασφαλίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο τη Δημόσια Υγεία , την εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών καθώς και ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.