Κέλλας: Αντιμετώπιση της πανδημίας με σοβαρότητα και ενότητα


Tags |

Σε συζήτηση για την κυβερνητική πολιτική αντιμετώπισης της ύφεσης, που προκάλεσε η πανδημία, συμμετείχε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα σε κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό, με τους Αλέξη Μητρόπουλο και Δημήτρη Μάρδα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς από τον κ. Χαρδαβέλλα εάν οι χειρισμοί της κυβέρνησης προς ανάσχεση της πανδημίας έχουν πολιτικό κόστος, απάντησε πως μεταξύ υγείας και οικονομίας υφίσταται ισορροπία τρόμου, με προτεραιότητα στην υγεία, γι’ αυτό η κυβέρνηση έλαβε παράλληλα, μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας, αποφεύγοντας ένα διαρκές «lockdown» που θα είχε ολέθριες συνέπειες. Ανέφερε, δε, ότι η πανδημία έχει πλήξει σημαντικά όλο τον πλανήτη, η ελληνική οικονομία, όμως, δείχνει αξιοσημείωτη αντοχή, τονίζοντας ότι το 2019 κατέγραψε υψηλότερη μεγέθυνση (+1,9%) σε σχέση με το 2018 και ανάπτυξη (+0,4%) το 1ο  τρίμηνο του 2020, ενώ κατά το 1ο εννεάμηνο του 2020, παρά τις εκτιμήσεις των καταστροφολόγων, συγκράτησε την ύφεση σε μονοψήφιο νούμερο.

Επιπλέον, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση είχε εξαρχής σχέδιο και στήριξε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τον κορονοϊό. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι υπάρχει ανάλογο σχέδιο για την αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας, εστιάζοντας στη δυνατότητα απορρόφησης των 72 δις ευρώ από την ΕΕ, αναφορικά με τα οποία διευκρίνισε ότι οι προτάσεις Πισσαρίδη δεν είναι θέσφατο.

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας επισήμανε ότι η αντιπολίτευση καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες για να συγκρατήσει τα εκλογικά ποσοστά της. Αναφορικά με φωνές που ακούστηκαν σε σχέση με «διπλά βιβλία» καταγραφής κρουσμάτων, ξεκαθάρισε ότι το Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19 είναι ενιαίο και σε αυτό καταγράφονται όλα τα κρούσματα, ανεξάρτητα αν προέρχονται από δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικά εργαστήρια ή κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Επίσης, πρόσθεσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει καμία ολοκληρωμένη πρόταση προς την ανάσχεσή της, καταλήγοντας στην επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον πολιτικό κόσμο με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ενότητα.