Επιστολή της ΟΕΕΘ προς τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη


Tags |

Με αφορμή την απόφαση Υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται σε εξειδικευμένα εποχικά καταστήματα και σε σούπερ μάρκετ η πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για να επιτραπεί η λειτουργία όσων καταστημάτων εμπορεύονται χριστουγεννιάτικα είδη με δευτερεύοντα ΚΑΔ.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται σε εξειδικευμένα εποχικά καταστήματα και σε σούπερ μάρκετ η πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών, από τη μία έρχεται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα της συγκεκριμένης κατηγορίας επιχειρήσεων , από την άλλη, όμως, συνιστά άνιση μεταχείριση εις βάρος επιχειρήσεων οι οποίες εμπορεύονται τα συγκεκριμένα προϊόντα με δευτερεύοντα ΚΑΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ στα σούπερ μάρκετ επιτρέπεται η πώληση των εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών με δευτερεύοντα  ΚΑΔ, την ίδια στιγμή αυτό απαγορεύεται για τα  μικρά καταστήματα που εμπορεύονται ακριβώς τα ίδια αγαθά με δευτερεύοντα ΚΑΔ ( π.χ καταστήματα με διακοσμητικά είδη ή είδη σπιτιού)

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μην υπάρχει άνιση αντιμετώπιση, ούτε και να δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού παρακαλούμε να επιτραπεί η λειτουργία όσων καταστημάτων εμπορεύονται χριστουγεννιάτικα είδη με δευτερεύοντα ΚΑΔ και σε ό,τι αφορά μόνο σε αυτά.

Ευελπιστούμε, ότι το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας που έχουν επενδύσει στην αγορά εμπορευμάτων, τα οποία αν δεν πωληθούν κατά την εορταστική περίοδο, θα απαξιωθούν να βρει θετική εκ μέρους σας ανταπόκριση.