- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Η οικογένειά μου και εγώ θα κάνουμε το εμβόλιο

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και το άνοιγμα της αγοράς μίλησε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον Αιμίλιο Λιάτσο, στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», όπου συμμετείχε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, τόνισε πως τα εμβόλια έχουν σώσει την ανθρωπότητα, φέροντας ως παράδειγμα τα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας και της φυματίωσης, ενώ σημείωσε ότι κάθε εμβόλιο παίρνει έγκριση για να χρησιμοποιηθεί, εφόσον πληροί πολύ αυστηρές προϋποθέσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και αφού προηγηθούν δεκάδες χιλιάδες κλινικές δοκιμές.

Ο κ. Κέλλας, ερωτηθείς από τον κ. Λιάτσο εάν με την ιατρική του ιδιότητα συμβουλεύει τους πολίτες να εμβολιαστούν, απάντησε ότι το συνιστά ανεπιφύλακτα και είναι απαραίτητο προκειμένου να χτιστεί ανοσία στον πληθυσμό, υπογραμμίζοντας ότι θα εμβολιαστούν ο ίδιος και η οικογένειά του. Εξάλλου, το εμβόλιο έχει παρασκευαστεί από τον Μάιο του 2020 και, έκτοτε, έχει δοκιμαστεί σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, με τον κ. Βασιλακόπουλο να συμφωνεί εξηγώντας ότι η ανάπτυξη του εμβολίου εδράζεται σε δοκιμές, που ξεκίνησαν το 2003, όταν έπληξε την Ασία ο ιός SARS-1.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κληθείς να εκτιμήσει την επαναφορά στην κανονικότητα, ξεκαθάρισε ότι, παρά τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για όλους, βασικός στόχος είναι όταν βγούμε από το lockdown να μην χρειαστεί να επανέλθουμε σε αυτό. Επίσης, ανέφερε πως, παρά την ψυχική κόπωση που έχει προκαλέσει η πανδημία, οι πολίτες καλούνται να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, κυρίως τη χρήση μάσκας και την αποφυγή συγχρωτισμού, διότι είναι κρίμα να θρηνούμε ανθρώπινα θύματα, όταν το εμβόλιο είναι τόσο κοντά…