Αρνήθηκαν να μπει σε ψηφοφορία το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την υγεία


Tags |

Σε αγαστή συνεργασία, οι παρατάξεις της Ν.Δ, του ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την εκπρόσωπο των ναζί, στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, αρνήθηκαν με το έτσι θέλω, στην συνεδρίαση της 30/11/2020, να βάλουν σε ψηφοφορία το μοναδικό ψήφισμα για τις διεκδικήσεις για τα προβλήματα της υγείας, που είχε κατατεθεί από την Λαϊκή Συσπείρωση, προκειμένου να κρύψουν την διαφωνία τους με το περιεχόμενό του και την στήριξη τους ουσιαστικά στην επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική για την υγεία του λαού, συγκροτώντας επιτροπή που θα φτιάξει άλλο ψήφισμα.

Απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας και στον κίνδυνο κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αρνήθηκαν, όχι μόνο να ψηφίσουν, αλλά και να θέσουν στην διαδικασία της ψηφοφορίας, παραβιάζοντας και τον κανονισμό λειτουργίας του Π.Σ, το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, με το οποίο καλούνταν η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε:

  1. Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας-πρόνοιας μαζί με το προσωπικό τους, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό, χωρίς αγορά υπηρεσιών για να μπουν στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας. 
  2. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στη δημόσια υγεία. Μαζικές προσλήψεις με άμεσες διαδικασίες, μόνιμου και πλήρους απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας και όλης της χώρας.
  3. Σε προμήθεια επαρκών αντιδραστηρίων για δωρεάν τέστ στον πληθυσμό σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας. Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων.
  4. Εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων, με όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άμεση στελέχωσή τους με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
  5. Μείωση των μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός και να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα κενά και για εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων.

 

Αποδείχτηκε πως έχουν πολιτική αλλεργία με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας με το προσωπικό του, για να μην θιχτούν τα κέρδη του, που εν μέσω πανδημίας ενισχύθηκαν με την κυβερνητική πολιτική που τους στέλνει διαρκώς πελάτες από τα δημόσια νοσοκομεία που μετατρέπονται σε νοσοκομεία μιας νόσου και φρόντισε να ενισχυθούν με παχυλές κρατικές ενισχύσεις. Είναι αποκαλυπτικά αυτά που είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, προκειμένου να μη μπει σε ψηφοφορία το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το αίτημα για επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων δεν συνάδει με τη δημοκρατία μας! Η κυβέρνηση όπου χρειάσθηκε, έκανε επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας (π.χ Θεσσαλονίκη), κρύβοντας ότι αυτό δεν είναι επίταξη, αλλά αγορά υπηρεσιών υγείας από ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας που λειτουργούν με μετακίνηση γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ σ’ αυτές! Για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν προχωρά σε μαζικές προσλήψεις στη δημόσια υγεία, μας είπε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία να προσλάβουν προσωρινούς εργαζόμενους για 2 χρόνια και επομένως καλύπτονται οι ανάγκες. Για δε την μείωση των μαθητών σε κάθε αίθουσα ώστε να μην υπερβαίνουν τους 15, καλό είναι, αλλά δεν μπορεί να γίνει.

Οι παρατάξεις της Ν.Δ και του ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά, που από κοινού αρνούνται με το έτσι θέλω, να μπει σε ψηφοφορία ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, μετά την άρνησή τους στην συνεδρίαση του Οκτωβρίου, να θέσουν σε ψηφοφορία το ψήφισμα για την πολιτική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής και του αποκλεισμού από το περιφερειακό συμβούλιο της εκπροσώπου της «Ελληνικής Αυγής» που στηρίχθηκε από την Χ.Α στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αναγνωρίζοντας προφανώς την στάση τους αυτή, η εκπρόσωπος των εγκληματιών Ναζί στο περιφερειακό συμβούλιο προέτρεξε με ιδιαίτερο ζήλο να συνταχθεί μαζί τους, εκφράζοντας το μίσος της απέναντι στη Λαική Συσπείρωση και το ΚΚΕ με κάθε ευκαιρία, ενώ προηγουμένως είχε επιδοθεί σε ένα κήρυγμα μίσους ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες, ακόμα και στα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Ο καθείς λοιπόν «εφ’ ω ετάχθη». Οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και επαγγελματίες, οι νέοι και οι νέες, που βλέπουν καθημερινά να συνθλίβονται τα δικαιώματα τους στην υγεία, την εργασία, το εισόδημα, τις ελευθερίες στις μυλόπετρες του καπιταλισμού, των κυβερνήσεών του και όλων των πολιτικών υπηρετών του σε κεντρικό και τοπικοδιοικητικό επίπεδο, δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα καλύτερο απ’ αυτά που ζουν. Οργανωμένοι στα σωματεία και τους συλλόγους τους, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, πρέπει να δυναμώσουν τους αγώνες τους διεκδικώντας όχι μόνο για την προστασία της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους στην πλήρη και σταθερή εργασία, στην αύξηση του εισοδήματός τους και τις λαϊκές ελευθερίες, αλλά και για γενικότερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας προς όφελος τους.