Κέλλας: Αυτονόητη η συστράτευσή μου στον αγώνα κατά της πανδημίας


Tags |

Για την εθελοντική συστράτευσή του στον αγώνα κατά της πανδημίας και τις ενέργειες της κυβέρνησης σε σχέση με τη στήριξη του ΕΣΥ, μίλησε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην ΕΡΤ1 και τη Μάριον Μιχελιδάκη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός χαρακτήρισε αυτονόητη την απόφασή του να εργαστεί εθελοντικά στα νοσοκομεία της Λάρισας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό και οι συνάδελφοί του υπερβάλλουν εαυτούς, για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους,όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Επίσης, υπογράμμισε ότι, τα τελευταία χρόνια, μεγάλος αριθμός γιατρώνκατέφυγε για εργασία στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα η χώρα να απωλέσει εξαιρετικά πολύτιμο έμψυχο δυναμικό.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε ότι πανδημία συμβαίνει μία φορά κάθε 100 χρόνια, αλλά το ΕΣΥ στέκεται όρθιο, τη στιγμή που άλλα συστήματα υγείας στην Ευρώπη καταρρέουν. Επισήμανε, δε, ότι, απ’ την αρχή της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση με στοχευμένες κινήσεις στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι, μέσα σε λίγους μήνες, το προσωπικό που υπηρετεί στο ΕΣΥ, αυξήθηκε σε 100.984 από 88.690 που ήταν πριν την πανδημία, 4000 γιατροί και νοσηλευτές πρόκειται να μονιμοποιηθούν, οι ΜΕΘ αυξήθηκανσε 1242 από 557 που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο προϋπολογισμός του ΕΣΥ αυξήθηκε κατά 25% σε σχέση με την αρχή της πανδημίας, δηλαδή σε 4,8 δις από 3,8 δις.

Ακόμη, ο κ. Κέλλας επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώτόνισε από κοινού με τον κ. Μουζάλα, γιατρό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την επιτακτική ανάγκη για τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας από τους πολίτες, έως ότου πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός, χαρακτηρίζοντας τηχρήση μάσκας ως «εμβόλιο πριν το εμβόλιο».