- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας ύψους 4.000.000 ευρώ στην Ελασσόνα

Προχωρούν οι διαδικασίες  δημοπράτησης του έργου «Αποκαταστάσεις οδών, καθαρισμός ερεισμάτων και κατασκευή τεχνικών Δήμου Ελασσόνας». Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το δεύτερο πρακτικό της δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το έργο αφορά παρεμβάσεις για την  ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο καθώς και σε αγροτικούς δρόμους του Δήμου Ελασσόνας.

 

«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τη δουλειά σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις υποδομές. Δημοπρατούμε ένα έργο ουσίας που ενισχύει την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων στο Δήμο Ελασσόνας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Υλοποιούμε χρήσιμα έργα, που λύνουν καθημερινά, μικρά προβλήματα που όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στη ζωή των ανθρώπων. Δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Εθνική Οδό  (παλαιά και νέα) Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης, στην Εθνική Οδό Ελασσόνας – Δεσκάτης, στην Εθνική Οδό Ελασσόνας – Κατερίνης, στις Επαρχιακές Οδούς 11, 13, 16, 17, 18, 21, 23, 26 και σε τμήματα του δημοτικού και αγροτικού δικτύου του Δήμου Ελασσόνας. Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η αποκατάσταση βατότητας των οδών ώστε να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία οχημάτων και εμπορευμάτων.

 

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν είναι οι ακόλουθες: