- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία για την προκλητική παρουσία περιφερειακής συμβούλου της Χ.Α.

Στο περιφερειακό συμβούλιο της 12ης Νοεμβρίου που συζητούσε για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2021 και έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, η περιφερειακή σύμβουλός της παράταξης της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε με φωτογραφία του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Η. Κασιδιάρη. Η εν λόγω κίνηση αρχικά είτε πέρασε απαρατήρητη, είτε δεν έκανε καμία εντύπωση σε κανέναν περιφερειακό σύμβουλο. Η έντονη αντίδραση της Αριστερής Παρέμβασης ουσιαστικά ανάγκασε και τις υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν θέση και τελικά τον πρόεδρο του περιφερικού συμβουλίου, μετά από διαπραγματεύσεις να αποβάλει την εκπρόσωπό της Χρυσής Αυγής από τη συνεδρίαση.

Δεν εκτιμούμε πως η εν λόγω ενέργεια της εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής έλαβε χώρα σε ένα ουδέτερο πολιτικό πλαίσιο. Το πολιτικό πλαίσιο της ανοχής τέτοιων ενεργειών ουσιαστικά τέθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο της 19ης Οκτωβρίου, όπου παρόλο την κατάθεση ρητών προτάσεων τόσο από την Αριστερή Παρέμβαση όσο και από τη Λαϊκή συσπείρωση, για εκκίνηση διαδικασίας συνολικής αποπομπής της εν λόγω παράταξης από το περιφερειακό συμβούλιο και διακοπή κάθε διευκόλυνση της, η πλειοψηφία του συμβουλίου (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι,  “Πρωτοβουλία” – Κουρέτας) εξέδωσε ένα γενικόλογο ψήφισμα που επικροτούσε απλά την απόφαση του δικαστηρίου της 7ης Οκτωβρίου και δόξαζε τους «θεσμούς της δημοκρατίας».

Το πλέον κωμικοτραγικό είναι πως η σύμβουλός της Χ.Α. που στη συνεδρίαση της 19ης Οκτωβρίου πάσχιζε να αποδείξει πως δεν έχει καμία σχέση με τα φασιστοειδή που φυλακίστηκαν για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σε μια επίδειξη όψιμου, σχεδόν σάπιου ηρωισμού βάλθηκε να υπερασπιστεί εκ των υστέρων των πολιτικό της μέντορα Κασιδιάρη. Είναι η ίδια που το 2015 δήλωνε: « Συνυπέγραψα με το σύζυγο μου και γνήσιο εθνικιστή την επιθυμία μας να δικαστούμε μαζί με τον αρχηγό μας Ν. Μιχαλολιάκο»… Η εν λόγω σύμβουλός είναι λοιπόν εκείνη που δεν έχει καμία σχέση κατά την άποψη της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου και των «θεσμών της δημοκρατίας»  με την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ και το ναζισμό…!

Η ασυλία των μελών της ΧΑ που εκλέχτηκαν σε περιφερειακά συμβούλια δεν έχει να κάνει με την νομική «αναρμοδιότητα» που επικαλείται κυρίως η παράταξη της ΝΔ. Έχει κυρίως να κάνει με το γεγονός πως οι μηχανισμοί του αστικού κράτους σε καμία περίπτωση δεν στρατεύτηκαν στην κατατρόπωση του φασισμού και του ναζισμού. Αντιθέτως υπάρχει ένα ανοιχτό συνεχές που δεν εκφράζεται μόνο στα σώματα ασφαλείας, αλλά σε βαθύτερα ρεύματα πολιτικής ενοποίησης των αστικών πολιτικών δυνάμεων. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία οι σχέσεις ακροδεξιάς, «θεσμικής» δεξιάς έχουν υλική και πολιτική βάση. Οι χαιρετισμοί του πρώην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Παπαδημόπουλου σε εκδηλώσεις ακροδεξιών δεν είναι εξάλλου μακρινά πολιτικά γεγονότα. Όπως δεν ξεχνάμε πως η περιοχή στην οποία ξεπλύθηκε και ανδρώθηκε επιχειρηματικά ο δολοφόνος του Ν. Τεμπονέρα είναι ο Βόλος.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία όλα αυτά τα χρόνια αρνήθηκε να δεχτεί ως ισότιμο συνομιλητή τη ΧΑ και τους εκπροσώπους της στα περιφερειακά συμβούλια. Πάλεψε με κάθε τρόπο στους δρόμους για το ξερίζωμα του φασισμού. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει και σήμερα απέναντι στη φασίζουσα κυρίαρχη πολιτική του δόγματος νόμος και τάξη για την κυριαρχία της χούντας των πολυεθνικών και στα νεοσύστατα ναζιστικά και εθνικιστικά μορφώματα διασποράς μίσους εναντίων των καταπιεσμένων.