- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

ΕΚΛ: Οι αγώνες του λαού ούτε αναστέλλονται ούτε καταργούνται

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας χαιρετίζει την αγωνιστική στάση που επέδειξαν οι εργαζόμενοι στην Λάρισα και σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι ακυρώσανε στη πράξη τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλλουν. Όσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες του λαού, όσοι νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βάλουν «φίμωτρο» στο λαό, διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ξανά.

Οι εργαζόμενοι και στην πόλη μας στείλανε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο λαός, η νεολαία δεν αναβάλλουν για αργότερα την πάλη για την υγεία, τη ζωή, τα δικαιώματά τους, την πάλη ενάντια στην εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Με συμβολικό και ουσιαστικό τρόπο αποδείχθηκε ότι οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα, δεν αναστέλλονται ούτε καταργούνται και ότι το εργατικό – λαϊκό κίνημα και μπορεί και πρέπει να συνεχίζει την πάλη του και στις σημερινές συνθήκες, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας.

Τώρα είναι η ώρα ακόμη περισσότεροι να μπουν στη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, απαιτώντας εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, στελέχωση νέων ΜΕΘ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Τώρα είναι η ώρα για να παρθούν όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, που η εργοδοτική αυθαιρεσία και η καπιταλιστική κερδοφορία έχουν μετατρέψει σε εστίες υπερμετάδοσης.

Τώρα είναι η ώρα να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε τα σχολεία να ανοίξουν άμεσα με ασφάλεια για όλους τους μαθητές που η κυβέρνηση τους κλείνει σπίτι, επειδή αρνείται να πάρει μέτρα αποσυμφόρησης για τις σχολικές τάξεις και ουσιαστικής προστασίας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Τώρα είναι η ώρα και πρέπει να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα και οι ανατροπές του αιώνα που φέρνει η κυβέρνηση στα μουλωχτά και προβλέπει 10ωρη δουλειά, με 200 ευρώ μισθό. Να  πάρουν απάντηση τα σχέδιά τους που θέλουν να βάλουν στο γύψο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του.

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά!!!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μπροστά στην απεργία στις 26 Νοέμβρη!!!

Η Διοίκηση