- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Είμαστε έτοιμοι για χτύπημα τζιχαντιστών;

Για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει πιθανά χτυπήματα ισλαμιστικής τρομοκρατίας από  τζιχαντιστές, που ενδεχομένως εισήλθαν στη χώρα με τον μανδύα του πρόσφυγα, ρωτά ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη σημειώνει ότι «με έκπληξη και ανησυχία η ελληνική κοινή γνώμη πληροφορήθηκε το γεγονός της σύλληψης ενός 27χρονου, με καταγωγή από το Τατζικιστάν, κατόχου πολιτικού ασύλου, ο οποίος, φέρεται να ήταν μαχητής της τρομοκρατικής οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”. Ο εν λόγω συλληφθείς διαβιούσε στην Τρίπολη της Αρκαδίας, με την οικογένειά του, σε διαμέρισμα που του είχε παρασχεθεί μέσω μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Η σύλληψή του, εφόσον ευσταθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπήρξε αποτέλεσμα τυχαίας έρευνας, που απέδειξε ότι εις βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε “ερυθρή καταγγελία”, που είχε διαβιβαστεί και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.

Η συγκεκριμένη σύλληψη συνέπεσε με την πραγματοποίηση στην Γαλλία και στην Αυστρία μιας σειράς επαχθών τρομοκρατικών ενεργειών, με θύματα αθώους και ανυπεράσπιστους πολίτες και θύτες μέλη ή συμπαθούντες ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων. Στην περίπτωση, μάλιστα, της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη, την ευθύνη ανέλαβε το “Ισλαμικό Κράτος”.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο γεωγραφικό σταυροδρόμι απ’ όπου έχουν περάσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σημαντικό μέρος αυτών συνεχίζει να ζει στη χώρα μας, αυξάνει εύλογα τον προβληματισμό μήπως ανάμεσά τους βρίσκονται και τζιχαντιστές ή ακόμη και πυρήνες ισλαμιστικών οργανώσεων. Προβληματισμός, επίσης, υφίσταται για τις διαδικασίες απονομής του ασύλου πολιτικού πρόσφυγα, και κατά πόσον είναι γνωστά στις κρατικές υπηρεσίες τα πραγματικά στοιχεία των ασυλούχων. Τέλος, εύλογα ερωτηματικά προκύπτουν αν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση όσων έχουν λάβει πολιτικό άσυλο και ζουν στη χώρα μας.

Είναι περιττό να τονισθεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξόχως σημαντικό και άπτεται της εθνικής ασφάλειας, ενώ έχει προφανώς πανευρωπαϊκή διάσταση».