Σε εξέλιξη εργασίες οδικής ασφάλειας 1,2 εκατ. ευρώ στην Π.Ε. Λάρισας


Tags |

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας που ανήκει στην  αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Πρόκειται για εργασίες διαγράμμισης 408,7  χιλιομέτρων και κοπής χόρτων στο σύνολο του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Τα έργα επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, συνοδευμένος από τον επιβλέποντα μηχανικό Χρήστο Καραμπούζη.

Συγκεκριμένα:

-Εργασίες διαγράμμισης στον άξονα και οριογραμμής πραγματοποιήθηκαν στο οδικό τμήμα Λάρισας-όρια ν. Κοζάνης, Λάρισας -όρια ν. Τρικάλων, Λάρισας – όρια ν. Καρδίτσας, Λάρισας-Φαρσάλων, Λάρισας -Αγιοκάμπου, Λάρισας- Συκουρίου , Μακρυχωρίου-Γυρτώνης, Ραψάνης έως σιδηροδρομικό σταθμό Ραψάνης, Πυργετού (από ε.ο. έως Κρανιά-Καλλιπεύκη), Μάνδρας -Κοιλάδας καθώς και στους κόμβους Τερψιθέας, ΚΤΕΟ, Ελευθέριου, Αγιάς-Νιάματα, είσοδο Λάρισας-κυκλ. Αγιάς, Σκεπαστή Λάρισας, Γαλήνη (γήπεδα σχολείου) και Ζάππειο (διαβάσεις πεζών).  Από υπηρεσιακό μηχάνημα της Περιφέρειας διαγραμμίσεις έγιναν επίσης σε Κρήνη, Αγία Τριάδα-Σκοτούσα, Κιλελέρ,  Νέο Μοναστήρι και Μεγάλο Μοναστήρι.

-Τέλος αποκαθίσταται το πλάτος του οδοστρώματος με κοπή και καθαρισμό χόρτων στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού  δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  για  καλύτερη ορατότητα και  ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων.