Μάξιμος: Εγρήγορση, παρά την κόπωση, για την πανδημία!


Tags |

«Δυστυχώς, η κατάσταση δεν είναι καλή. Έχουμε το δεύτερο κύμα που έρχεται με ένταση σε όλη την Ευρώπη και όλον τον κόσμο και υπάρχει μια κόπωση στον γενικό πληθυσμό, αλλά και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διακατέχει αυτές τις στιγμές όλους τους πολίτες». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην τηλεόραση του ASTRA και στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μαρέδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «χρειάζεται εγρήγορση. Οι νέοι, ιδιαίτερα, πρέπει να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Κανείς δεν είναι άτρωτος, τα συμβάντα δείχνουν ότι ακόμη και οι νεότερες ηλικίες μπορούν να νοσήσουν και να χρειαστεί να νοσηλευθούν. Όλοι έχουμε στο συγγενικό μας περιβάλλον ηλικιωμένους ανθρώπους με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή. Άρα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Η Πολιτεία από την πλευρά της έκανε και κάνει όσα πρέπει να γίνουν». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η περιπέτεια της υγειονομικής κρίσης ήταν μια ευκαιρία όλοι να συναισθανθούν την αξία του δημοσίου συστήματος υγείας και να το στηρίξουν. Το δημόσιο σύστημα υγείας, δυστυχώς, δεν ήταν στα καλύτερά του. Γίνεται μια μεγάλη, εργώδης προσπάθεια το τελευταίο διάστημα η χώρα να φθάσει στον μέσο όρο ΜΕΘ της ΕΕ και στους επόμενους μήνες το στοίχημα αυτό θα κερδηθεί. Έχουν γίνει χιλιάδες προσλήψεις επικουρικού και μόνιμου προσωπικού, νοσηλευτικού και ιατρικού. Η υγειονομική κρίση δεν πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης, αντιθέτως, πρέπει όλοι συνενώνοντας δυνάμεις να σταθούμε στην κοινή αυτή προσπάθεια τους επόμενους μήνες που θα διαρκέσει αυτή η περιπέτεια».

 

“Δεύτερη ευκαιρία” για δανειολήπτες 

Αναφορικά με τον νέο πτωχευτικό νόμο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «είναι λίγο οξύμωρο να ασκείται κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ γιατί δίνει τη δυνατότητα για μια νέα αρχή, μια δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι με δάνεια σε έναν φαύλο κύκλο χρέους στις τράπεζες και να εγκαλούμαστε εμείς ότι βγάζουμε τον κόσμο από το σπίτι του, ότι κάνουμε πλειστηριασμούς, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστερά”, που βγήκε με το σύνθημα “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”, είναι αυτή που καθιέρωσε, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από το 2017 και όχι μόνον τους καθιέρωσε αλλά έφτασε στο σημείο να έχει και υπέρβαση στόχων, δεχόμενη ευμενή σχόλια από την τρόικα».

 

Στείρα κριτική… 

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε επίσης, ότι κατανοεί «την σπουδή της αντιπολίτευσης να ασκήσει κριτική, οι δημοσκοπήσεις την εμφανίζουν καθηλωμένη, έχει ένα ζήτημα απήχησης του πολιτικού της λόγου. Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά τις εκλογές τα πράγματα είναι δημοσκοπικά χειρότερα απ’ ότι ήταν στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Το κατανοώ, αλλά νομίζω ότι η στείρα κριτική, η δομική κριτική -δείγμα της οποίας είδαμε με την πρόταση μομφής προς τον υπουργό Οικονομικών- δεν αποδίδει, δεν δίδει πόντους στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αντιθέτως, την καθηλώνει ως ένα κόμμα διαμαρτυρίας, ένα κόμμα που φωνάζει, πλειοδοτεί και βλέπω το κάνει -και λυπούμαι- και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, που όλοι πρέπει να είμαστε πιο υπεύθυνοι και προσεκτικοί».