- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Θανάσης Παιδής: Δέκα γεωτρήσεις στο πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού

Σημαντική απόφαση, για την στήριξη παραγωγών του πρωτογενούς τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, έλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς 10 αρδευτικές γεωτρήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού έτους 2020.

Για την συγκεκριμένη εξέλιξη είχε εργαστεί συστηματικά ο Θανάσης Παιδής, ο οποίος υποστήριξε την ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να ενισχυθούν υποδομές ζωτικής σημασίας για γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Αναλυτικά, οι 10 αρδευτικές γεωτρήσεις που εντάσσονταιαφορούν τις παρακάτω περιοχές: 2 στην Τ.Κ. Μεσοχωρίου (θέσεις ΜΠΑΡΑ, ΑΜΠΕΛΙΑ), 3 στην Τ.Κ. Δομένικου (θέσεις ΚΑΒΟΥΡΙΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ, ΑΜΠΕΛΙΑ), 3 στην Τ.Κ. Μαγούλας (θέσεις ΚΑΜΠΟΣ – ΝΕΑ, ΤΣΙΛΙΒΙΤΙ, ΔΕΝΤΡΟΥΛΙΑ), 1 στην Τ.Κ. Συκιάς (θέση ΡΟΥΝΤΙ – ΙΙ) και 1 στην Τ.Κ. Αζώρου (θέση ΠΛΑΤΑΝΟΣ).

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο αγροτικός εξηλεκτρισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα, καθώς μπορούν να κάνουν χρήση τόσο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όσο και οι κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος επιτυγχάνεται η ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων παραγωγικών εκμεταλλεύσεων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής παραγωγής με μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο. Συγκεκριμένα αφορά: γεωτρήσεις, θερμοκήπια, μελισσοκομία, κτηνοτροφικές μονάδες, ψυγεία κ.α. Παράλληλα, με την ένταξη στον αγροτικό εξηλεκτρισμό υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής δικτύου από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ώστε οι επαγγελματίες αγρότες να ηλεκτροδοτήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής, μετά από την παραπάνω εξέλιξη, επισημαίνει τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με απόφαση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, προώθησε ένα κρίσιμο αίτημα για την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας που αφορά στην ένταξη δέκα αρδευτικών γεωτρήσεων στο πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού έτους 2020.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται οι υποδομές σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται πολλοί νέοι, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, ώστε υπό καλύτερες προϋποθέσεις να παραμείνουν στη γη που επέλεξαν να εργαστούν. Συνάμα, οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν τις εκμεταλλεύσεις τους, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα μείνουμε πάντα κοντά στους ανθρώπους της παραγωγής,στηρίζοντας με όσες δυνάμεις διαθέτουμε τον πρωτογενή τομέα ο οποίος αποτελεί υπόθεση ζωής για την περιοχή μας. Με σχέδιο και δράση μπορούμε να ενισχύσουμε τις υποδομές ώστε το μέλλον να είναι καλύτερο σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία ο αγροτικός τομέας μπορεί και πρέπει να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης τόσο για την τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.