Πρόταση ψηφίσματος για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο


Tags |

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, χαιρετίζει την απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Αθηνών, το οποίο καταδίκασε ομόφωνα το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματική οργάνωση και ένα πλήθος στελεχών της για την ένταξη και διεύθυνση αυτής, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Αιγυπτίων αλιεργατών και άλλων πολιτών και άλλες εγκληματικές πράξεις όπως αποδείχτηκε κατά την διάρκεια της πολύχρονης δίκης.

Η καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ως εγκληματικής οργάνωσης και των πολλών ηγετικών στελεχών της, δεν μας εφησυχάζει. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, απ’ τους οποίους τόσο έχει υποφέρει ο τόπος μας και γενικότερα η ανθρωπότητα, ενάντια στον εθνικισμό και στον ρατσισμό, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού. Καλούμε το λαό της Θεσσαλίας να γυρίσει την πλάτη στους ναζί εγκληματίες σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε πόλη και χωριό.

Αποφασίζει, μετά την επίσημη καταδίκη από το δικαστήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για την συμμετοχή και διεύθυνσή της, να αποκλείσει από τις συνεδριάσεις του και τις συνεδριάσεις των επιτροπών του, την περιφερειακή σύμβουλο της «Ελληνικής Αυγής» και κάθε αναπληρωματικό μέλος αυτού του συνδυασμού, που υποστηρίχτηκε από την ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, στην περιφέρεια Θεσσαλίας.