Η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΝ συζητά με τους μηχανικούς του ΤΕΕ/ΚΔΘ για το Εξοικονομώ – Αυτονομώ


Tags |

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ επισκέφτηκε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του, Νίκου Παπαγεωργίου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους του ΤΕΕ για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΚΔΘ, Νίκος Παπαγεωργίου, καλωσορίζοντας τη Γενική Γραμματέα τόνισε:

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας αυτό το πενθήμερο με το Επιμελητήριο Λάρισας, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».  Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στην πρώτη πανελλαδικά, τέτοια προσπάθεια, ανταποκριθήκατε και βρίσκεστε σήμερα εδώ για να σηματοδοτήσουμε εθνικά την σπουδαιότητα του προγράμματος. Σαν ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας έχουμε λάβει εγκαίρως δραστικά μέτρα για την νέο πρόγραμμα. Σε συνεννόηση με όλα τα Περιφερειακά Τμήματα πανελλαδικά και σε συνεργασία με το Κεντρικό ΤΕΕ συντάξαμε εδώ και μήνες την δική μας πρόταση για ένα νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία σε μεγάλο βαθμό και με τις συντονισμένες προσπάθειες του Προέδρου μας, Γιώργου Στασινού και του Υπουργείου σας, διαπιστώνουμε πως έχει ενσωματωθεί στο νέο πρόγραμμα.

Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία μας «στρεφόμαστε» στους πολίτες, ενημερώνοντάς τους για την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα του ρόλου του Διπλωματούχου Μηχανικού, τόσο με περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όσο και με ειδικό ενημερωτικό έντυπο, διαθέσιμο σε όλους τους επισκέπτες».

Η κα Σδούκου ευχαρίστησε για την πρόσκληση και χαρακτήρισε ουσιαστική τη δράση που διοργανώθηκε στην πόλη της Λάρισας για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Επισήμανε πως τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης στο εξής θα είναι εμβληματικά, καθώς σαν πρώτη προτεραιότητα τίθεται από το Υπουργείο ο πυλώνας της ενεργειακής αποδοτικότητας και της εξοικονόμησης ενέργειας. Παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη και υπήρξαν προβλήματα στα προηγούμενα προγράμματα τα όποια όμως αντιμετωπίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους. Στο τρέχον πρόγραμμα θα διατεθούν 850.000.000,00 ευρώ, με κριτήριο τη χρονική προτεραιότητα αλλά για τα επόμενα τρία προγράμματα υποσχέθηκε πως θα διατεθεί 1 δις ευρώ το χρόνο, από το ταμείο ανάκαμψης.

Ακολούθησε συζήτηση προβλημάτων και αδικιών που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί στα προηγούμενα προγράμματα εξοικονόμησης, επιδόθηκε στη Γενική Γραμματέα υπόμνημα προτάσεων βελτίωσης του οδηγού προγράμματος «εξοικονομώ κατ΄ οίκον» που εκπονήθηκε από ομάδα εργασίας του τμήματος και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υποσχέθηκαν αμφότερα τα μέρη να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.

Το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης, κ. Αγοραστός Κώστας, η Γ. Γ., κα Σδούκου Αλεξάνδρα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Γιαννακόπουλος Σωτήρης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/Κ.Δ. Θεσσαλίας, κ. Παπαγεωργίου Νικόλαος, εγκαινίασαν της δράση προβολής και επισκέφθηκαν τα περίπτερα της έκθεσης προκειμένου να συγχαρούν όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια και να ευχηθούν καλή επιτυχία.