Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας


Tags |

Αυτή την Κυριακή 18/10 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας προβάλλει την βραζιλιάνικη ταινία “ Aquarius”, του Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιο , παραγωγής 2016, διάρκειας 145΄. Πρωταγωνιστεί η Σόνια Μπράγκα.

Η Κλάρα, μια 65χρονη χήρα και συνταξιούχος κριτικός μουσικής, κατάγεται από μια πλούσια οικογένεια της Βραζιλίας. Είναι η τελευταία κάτοικος του Aquarius, ενός ιστορικού κτιρίου που χτίστηκε τη δεκαετία του ’40 στο παραθαλάσσιο Ρεσίφε. Oλα τα γειτονικά κτίσματα έχουν ήδη πουληθεί σε μια πολυεθνική που έχει άλλα σχέδια για την περιοχή. Η Κλάρα έχει ορκιστεί ότι θα αφήσει το σπίτι της μόνο αν πεθάνει. Η ένταση που δημιουργείται, διαταράσσει την καθημερινότητα της Κλάρα. Την κάνει επίσης να σκεφτεί τους αγαπημένους της ανθρώπους, το παρελθόν και το μέλλον της.

Ο Βραζιλιάνος Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιο χρησιμοποιεί ένα κτίριο ως κάτι παραπάνω από κεντρικό άξονα της ταινίας. Ως σύμβολο μίας Βραζιλίας που απειλείται να εξαφανιστεί. Η Σόνια Μπράγκα λάμπει. Η αυτοπεποίθηση, η δύναμη, το περπάτημά της, ο τσαμπουκάς της είναι ό,τι πιο σέξι μπορεί να δει κανείς εντός κι εκτός οθόνης .Σε μια καριέρα σημαντική και πλούσια, αυτή η ερμηνεία της Μπράγκα είναι η κορόνα και ακόμη αντηχεί η αστοχία της μη βράβευσής της στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Η προβολή θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας , με δωρεάν είσοδο.

Τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας, φοράμε μάσκα κατά τη διάρκεια της προβολής, κρατάμε αποστάσεις στην αίθουσα, η είσοδος και η έξοδος γίνονται χωρίς συνωστισμό.