Aποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις πληγέντες περιοχές Ν. Καρδίτσης


Tags |

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ν. Λάρισας << Το Ροδάφ΄νον>> αφότου κινητοποιήθηκε άμεσα για την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης έπειτα από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Π.Ε Καρδίτσας, μετέβη στον Σύλλογο Αργιθεατών Λάρισας όπου και παρέδωσε τα συλλεγμένα προϊόντα. Η Αργιθέα αποτελεί έναν από του ορεινούς Δήμους της Καρδίτσας ο οποίος αποκόπηκε ολοσχερώς απο τα οδικά δίκτυα καθώς όλοι οι οδοί που οδηγούν στον Δήμο καταστράφηκαν.

Ο Σύλλογος μας μέσα στα χρόνια απέδειξε πως ο εθελοντισμός υπάρχει και δραστηριοποιείται έντονα στις φοιτητικές οργανώσεις. Στην παράδοση των τροφίμων παρούσα ήταν και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων – ΠΟΑΣ κα. Αθηνά-Μαρία Μαυραντζά η οποία συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου για την κίνηση τους καθώς οι ορεινές περιοχές της Καρδίτσας συνεχίζουν και είναι σε δυσμενέστερη κατάσταση από τις κεντρικές αστικές. Μέρος των τροφίμων αυτών θα σταλθούν και σε άλλες περιοχές μέσω του Συλλόγου Αργιθεατών Λάρισας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Συλλόγου και τον κόσμο της Λάρισας, οι οποίοι απάντησαν στο κάλεσμα για βοήθεια και συνέβαλαν στην συλλογή των τροφίμων. Η ανθρωπιστική βοήθεια και ο εθελοντισμός θα αποτελούν πάντοτε τα πιο σημαντικά ηθικά αγαθά ενός ανθρώπου καθώς και του συνόλου.