Ιανός: Πάνω από 1.000 αιτήσεις για καταβολή του επιδόματος μετά τις ζημιές


Tags |

ÊáôáóôñïöÝò áðü ôçí êáêïêáéñßá "Éáíüò" óôá ÊáëïãñéáíÜ Êáñäßôóáò ôçí ÔåôÜñôç 23 Óåðôåìâñßïõ 2020.

Τις 636 για επιχειρήσεις και τις 569 για κατοικίες έχουν φτάσει οι αιτήσεις, μέχρι στιγμής, προκειμένου να λάβουν την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση οι πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανός», μία ημέρα μετά τη λειτουργία της εφαρμογής ianos-aid.services.gov.gr για την άμεση καταβολή του επιδόματος.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόκειται να καταβληθούν 5.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των πληγέντων κτιρίων και 8.000 ευρώ στις πληγείσες επιχειρήσεις. Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι απλή και απαιτείται μόνο η συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας στο gov.gr με τη χρήση κωδικών Taxisnet.

Σημειώνεται, ότι η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το gov.gr, που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να βρουν τη δημόσια υπηρεσία που θέλουν εύκολα και γρήγορα, καθώς φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες 18 υπουργείων, 62 φορέων και οργανισμών και επτά ανεξάρτητων Αρχών του Δημοσίου, έχει εκδώσει μέσω διαδικτύου μέχρι σήμερα περίπου 2 εκατομμύρια έγγραφα (1.917.338) που αφορούν εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις κ.ά.

Στόχος του gov.gr είναι να αποτελέσει το κέντρο ψηφιακής εξυπηρέτησης που θα συγκεντρώνει ό,τι χρειάζεται για τις συναλλαγές του με το Δημόσιο.