- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Δικαιωμένη η Αντιπολίτευση, εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή

Σε κοινή ανακοίνωση οι  τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων (την ανακοίνωση υπογράφουν η κα Καραλαριώτου,  και οι κ.κ. Γούλας, Γαμβρούλας  Βαϊούλης) , επισημαίνονται τα εξής:

«Η εκ νέου χρηματοδότηση του δήμου Λαρισαίων με το ποσό των 600.000 ευρω, από το πρόγραμμα «Τοπική  ανάπτυξη  και  προστασία  περιβάλλοντος»  του  προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» , για την αγορά μηχανημάτων ή και συνοδευτικού εξοπλισμού στον τομέα της καθαριότητας, αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.

Είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει απολύτως, τη θέση μας ότι η ανανέωση και αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας, μπορεί να γίνει από χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών ή  από τη γενική γραμματεία αποβλήτων αλλά και  από  κονδύλια για την Πράσινη ανάπτυξη από το  Υπουργείο Περιβάλλοντος  και την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι από δανειο ή leazing.

Μια θέση που αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ψήφους και της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και της οποίας η ορθότητα αποδεικνύεται στην πράξη!.

Μια θέση που υποστηρίξαμε την στιγμή που η Δημοτική Αρχή επιχείρησε να επιβαρύνει την πόλη και τους πολίτες με ένα αχρείαστο όπως αποδεικνύεται δάνειο, το ύψος του οποίου αρχικά έφθανε τα 4 εκ ευρώ!

Πριν λίγο καιρό   η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη επιδοτήθηκε με το ποσό των 1,15 εκατ. ευρώ για την ανανέωση του στόλου της καθαριότητας, Τώρα χρηματοδοτείται εκ νεου με επιπλέον 600.000 ευρώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Την ώρα δηλαδή που ο κ. Καλογιάννης εξακολουθεί να μιλάει για την αναγκαιότητα(!) ενός δανείου, λαμβάνει συνολικά 1.750.000 ευρώ από την κυβέρνηση  μέσα  σε τρεις μήνες !

Επί της ουσίας, μέσα σε τρείς μήνες, η πόλη μας πραγματοποιεί το ήμισυ της προμήθειας σχετικά με την καθαριότητα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και κυρίως χωρίς να επιβαρυνθεί η οικονομική κατάσταση του Δήμου, γεγονός που αποτελεί κάτω από τις σημερινές συνθήκες, μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη!

Ας κάνει λοιπόν λίγη  υπομονή η δημοτική αρχή, χωρίς να εκτεθεί περισσότερο στα μάτια του Λαρισαίου πολίτη, για να λάβει και το υπόλοιπο ποσό που χρειάζεται για την καθαριότητα και μετά ας εξηγήσει τελικά για ποιον λόγο επέμενε τόσο μα τόσο πολύ  στη λήψη του δανείου…

Μέχρι τότε όμως μπορεί να φροντίσει για την καθαριότητα της πόλη μας, η οποία βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο καθαριότητας από ποτέ.

 

Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Λάρισα Μπροστά»

Παναγιώτης Γούλας επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών»

Νίκος Γαμβρούλας επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ορμή Ανανέωσης»

Κώστας Βαϊούλης επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν»