Λειτουργική ανεξαρτησία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ


Tags |

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στο πλαίσιο συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού της και τακτικής ενημέρωσης όλων των συνεργαζόμενων φορέων και του καταναλωτικού κοινού, γνωστοποιεί το σύνολο των ενεργειών στις οποίες προβαίνει για τη διασφάλιση της λειτουργικής της ανεξαρτησίας.

Η Εταιρεία ασκεί τα καθήκοντά της συμμορφούμενη πλήρως με το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο και ειδικώς με τις διατάξεις του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου. Παράλληλα, αναπτύσσει τη δραστηριότητά της με γνώμονα την ίση μεταχείριση των Χρηστών του Δικτύου Διανομής και των τελικών καταναλωτών, την οργανωτική και λειτουργική αυτονομία και ανεξαρτησία, τη διαφάνεια και την αμεροληψία.

Οι καταναλωτές ενημερώνονται σε κάθε στάδιο της διαδικασίας για τη σύνδεση τους με το δίκτυο διανομής, ότι επιλέγουν με δική τους απόφαση και ευθύνη τον αδειοδοτημένο εγκαταστάτη για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης και τον χρήστη διανομής για τη σύναψη σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου. Επίσης, διατίθενται ενημερωτικά έντυπα κατά την προσέλευσή των ενδιαφερόμενων πολιτών στα Γραφεία Εξυπηρέτησης  Πελατών της Εταιρείας,στο στάδιο διενέργειας της τεχνικής αυτοψίας αλλά και κατά την υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης με το δίκτυο διανομής.

Επισημαίνεται, ότι τηρείται αυστηρά ο προγραμματισμός κατασκευής νέων συνδέσεων, σύμφωνα με τον Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Εταιρείας Διανομής Αερίου για να λαμβάνει επίσημη ενημέρωση. Η Εταιρεία δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν εκπροσωπείται από κανένα τρίτο πρόσωπο (πχ. αντιπρόσωπο, κ.τ.λ.) εκτός από τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες της που μπορεί να καταφεύγει κάθε ενδιαφερόμενος.