Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού, κανένας πλειστηριασμός


Tags |

Οι αλλαγές στους νόμους «περί προστασίας» της λαϊκής κατοικίας που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της Ν.Δ, κάθε άλλο παρά την προστατεύουν. Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι βάζουν ένα εκβιαστικό δίλλημα και ετοιμάζουν μια νέα θηλιά στο λαό.  Ή θα πτωχεύσεις και θα χάσεις το σύνολο της περιουσίας σου ή θα αποδεχτείς να γίνεις νοικάρης στο ίδιο σου το σπίτι.

Σύμφωνα με το πρώτο Ν/Σ, στόχος για τα «κόκκινα» δάνεια είναι η επιτάχυνση εκδίκασης όλων των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη με διαδικασίες εξπρές έως τον Ιούνη του 2021 και η μαζική απόρριψη των αιτήσεων με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, να ενταχθούν στο νέο αντιδραστικό πτωχευτικό νόμο.

Εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί δανειολήπτες που περιμένουν χρόνια την εκδίκαση της υπόθεσης στα ειρηνοδικεία χωρίς δική τους ευθύνη, θα υποχρεωθούν να κάνουν οι ίδιοι αίτηση στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί, να καταθέσουν εξαρχής ένα βουνό δικαιολογητικά, διαφορετικά θα θεωρηθεί ότι η αρχική αίτηση υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη δεν ασκήθηκε ποτέ!!

Επιπλέον καθιερώνεται η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικών στοιχείων εισοδήματος για το διάστημα 3 χρόνια πριν από το πρώτο δάνειο μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό προετοιμάζουν το έδαφος ώστε ο δικαστής να αποδεχτεί την γνωστή ένσταση του δόλου (ότι τάχα ο οφειλέτης έλαβε το δάνειο, ενώ ήξερε ότι δεν θα μπορεί να το αποπληρώσει και επιδίωκε να ζει πολυτελή ζωή). Παρόλο που η συγκεκριμένη ένσταση φαντάζει γελοία, τα δικαστήρια βγάζουν τέτοιες αποφάσεις συνήθως! Στη δικάσιμο, χωρίς δικαίωμα αναβολής, καταργείται η ακροαματική διαδικασία και η εξέταση μαρτύρων, δεν παρίσταται ούτε ο οφειλέτης για να υπερασπιστεί το σπίτι του.

Με το δεύτερο νομοσχέδιο του Πτωχευτικού Κώδικα, που η κυβέρνηση έχει το θράσος προκλητικά να ονομάζει ως «Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας» ο στόχος είναι να περάσουν όλα τα χρέη των φυσικών προσώπων, δηλαδή όλα τα χρέη του λαού σε Τράπεζες, Εφορεία, ΔΕΚΟ κοκ σε μια ενιαία διαχείριση και ο λαός μας να ζει κάτω από την ομηρία και την τρομοκρατία, τη συνεχή αφαίμαξη του εισοδήματός του, κάτω από την απειλή του ξεκληρίσματος στην κυριολεξία.

Τρία θα είναι τα εκβιαστικά διλήμματα για το λαό:

Α) Πτωχεύει και χάνει όλη την περιουσία του. Μετά από τη ρευστοποίηση της περιουσίας του, διαγράφεται πλήρως το χρέος και εξαθλιωμένος όπως θα είναι θα μπορεί να έχει «τη δεύτερη του ευκαιρία»,

Β) Εντάσσεται στο μηχανισμό εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών του που θα γίνεται με ακόμα χειρότερους ληστρικούς όρους απ’ ότι σήμερα,

Γ) Πτωχεύει ή μπροστά στον πλειστηριασμό, χάνει την υπόλοιπη περιουσία του και γίνεται μισθωτής στην κύρια κατοικία του για δώδεκα χρόνια, με δικαίωμα να την ξαναγοράσει στην εμπορική της αξία μετά το πέρας των 12 ετών και χωρίς όλα αυτά τα ενοίκια που έχει δώσει μια ντουζίνα χρόνια να προσμετρώνται.

Σε κάθε περίπτωση που το ξεκλήρισμα μιας λαϊκής οικογένειας δεν φτάνει για να καλύψει το σύνολο των χρεών τότε θα δεσμεύεται και θα κατάσχεται το μηνιαίο εισόδημα του κάθε εργαζόμενου που ξεπερνά τα 534 € ή τα 950 € αν πρόκειται για ζευγάρι για ορισμένα χρόνια!!!

Μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι τράπεζες που θα ξεφορτωθούν τα «κόκκινα δάνεια» και θα μπουκώσουν πάλι με νέες χρηματοδοτήσεις δεκάδων δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και ο «Ιδιωτικός Φορέας Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας» που θα πάρει προίκα με τα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή με τα λεφτά του ίδιου του λαού, χιλιάδες ακίνητα από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για να τα νοικιάζει πάλι μετά στους ίδιους!!!! ή σε εταιρείες που εμπλέκονται σε μεγάλες αναπλάσεις, εξασφαλίζοντας απίστευτα κέρδη.

Κανείς εργαζόμενος, αγρότης, μικροεπαγγελματίας  δεν πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.

Διεκδικώντας:

  • Προστασία της πρώτης και δεύτερης λαϊκής κατοικίας.
  • Κούρεμα του χρέους των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Διαγραφή ποσοστού ύψους 50% από την οφειλή στις τράπεζες μετά τη διαγραφή των τόκων. Μείωση σε ποσοστό 30% των επαγγελματικών δανείων για ΕΒΕ, μικρούς αγρότες και αλιείς.
  • Διαγραφή κάθε είδους τόκων (συμβατικοί, υπερημερίας κλπ). Διαγραφή κάθε ποσού που αναλογεί σε ανατοκισμό
  • Μη επιβολή τόκου για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία ή η αναστολή της σύμβασης. Αναστολή πληρωμής της οφειλής για τους άνεργους και για τους εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης.
  • Αυτοδίκαιη παύση κάθε μορφής πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης από πλευράς των τραπεζών.
  • Επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και άμεση κατασκευή σύγχρονων κατοικιών.
  • Πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.