Μείωση κατά 40% των ενοικίων των δημοτικών ακινήτων λόγω πανδημίας στον Δήμο Κιλελέρ


Tags |

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ σε συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση της 104/2020 προηγούμενης απόφασης του στο σημείο που αφορά την ημερομηνία  λήξης για την απαλλαγή καταβολής ενοικίου σε όσα δημοτικά ακίνητά του στεγάζονται επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα για τον COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος εισηγήθηκε «…την απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής του συνολικού  μισθώματος όπως και το ποσοστό της μείωσης του για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και  Δεκέμβριο 2020 καθώς εναπόκειται  στην διακριτική ευχέρεια του εκμισθωτή, δηλαδή του Δήμου Κιλελέρ, να αποφασίσει  αν θα ισχύσει η απαλλαγή». Εισηγούμαι, δήλωσε ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο να καταλήξει σε θετική απόφαση και να καθορίσει το ποσοστό της απαλλαγής.

Κατόπιν της εισηγήσεως του δημάρχου το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την ισχύ της απαλλαγής του ενοικίου κατά  40% σε όσα δημοτικά ακίνητα στεγάζονται επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό COVID-19 και για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους 2020. Να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση», Βασίλης Σταμουλάκης  προτείνει την πλήρη απαλλαγή των ενοικίων.