- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Άννα Βαγενά: Χωριά των Φαρσάλων έξι μέρες μετά

Κατά τη χτεσινή της επίσκεψη με το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Φαρσάλων, η Άννα Βαγενά διαπίστωσε πως, για έκτη μέρα μετά την καταστροφική πλημμύρα, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, ενώ συνεχίζουν να παλεύουν με τα λασπόνερα. Προσπαθούν ακόμα να καθαρίσουν τα κατακλυσμένα  σπίτια και τις αποθήκες τους και πολλοί από αυτούς δεν έχουν μέρος ούτε για να κοιμηθούν. Οι δε δρόμοι είναι κυριολεκτικά πνιγμένοι στη λάσπη.

Η Άννα Βαγενά συνομίλησε με πλημμυροπαθείς κατοίκους, που βρίσκονται σε απόγνωση, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν καν καταφέρει να προμηθευτούν ταέντυπα της αίτησης για τη σχετική αποζημίωση.

Επίσης, σε επικοινωνία που είχε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με τον Δήμαρχο Φαρσάλων, κ. Μάκη Εσκίογλου, του ανέφερε συγκεκριμένες περιπτώσεις πλημμυροπαθών και του ζήτησε να μεριμνήσει για αυτούς τους κατοίκους. Ο δήμαρχος τη διαβεβαίωσε ότι σκοπεύει να δράσει άμεσα.

Η Άννα Βαγενά επισήμανε πως θεωρείεπίσης πολύ σημαντικό να καθαριστούν το συντομότερο οι δρόμοι των χωριών από τους τόνους λάσπης, καθώς, εκτός όλων των άλλων, τα λιμνάζοντα λασπόνερα μπορεί να αποτελέσουν εστία μόλυνσης και απειλή για τη δημόσια υγεία.

Μετά την επίσκεψη στα πλημμυροπαθή χωριά των Φαρσάλων, η Άννα Βαγενά έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Ας μη γίνει μετάθεση ευθυνών ανάμεσα στον Δήμο και την Περιφέρεια για το σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των οικισμών στον Σταυρό, στοΒασιλί, στο Ευύδριο και στην Υπέρεια Φαρσάλων.»